Coronanın korkunç etkisi ortaya çıktı: Sigara tiryakisinden kat kat daha kötü

ABD'nin Teksas eyaletinde görevli bilim insanları corona virüsünün ciğerlere ne gibi hasar bıraktığını gözler önüne serdi. Sağlıklı bir bireyin, sigara içen bir bireyin ve Covid-19 hastasının röntgen sonuçlarını yan yana sıralayan uzmanlar, "Covid-19'un yarattığı hasar çok yüksek seviyede" dedi. 

15 Ocak 2021
Coronanın korkunç etkisi ortaya çıktı: Sigara tiryakisinden kat kat daha kötü

Coronanın korkunç etkisi ortaya çıktı: Sigara tiryakisinden kat kat daha kötü

 

Dünya çapında milyonlarca insana bulaşan ve bilim dünyası tarafından vücutta yarattığı tahribat tam olarak anlaşılmayan corona virüsü ile ilgili çarpıcı bir açıklama ABD’nin Teksas eyaletinden geldi.

Teksas’taki Teksas Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi’nde doçent doktor olarak çalışan Britatany Bankhead-Kendall, corona virüsü geçirmiş hastalarının akciğer filmini sigara içen bir hastası ve sağlıklı bir bireyinkiyle kıyasladı.

Röntgen sonuçlarında corona virüsünü geçirmiş ve sağlığına kavuşmuş kişilerin ciğerlerindeki hasarın sigara tiryakilerinden çok ama çok daha kötü olduğunu gösteren Bankhead-Kendall, “Sağlıklı bir bireyin röntgen sonucunda siyah alan büyük olur. Bu da o kişinin ciğerlerine alabileceği oksijen seviyesini gösterir. Sigara içenlerde hafif hareler yer alırken Covid-19 hastalarının ciğerleri ise bembeyazdır. Yani bu da corona virüsünü yenenlerde bile akciğer sorunları yaşanabildiğini gösteriyor” dedi.Corona virüsünü yenen kişilerin nefes alma sorunu yaşayabileceğine dikkat çene Bankhead-Kendall, Twitter üzerinden, “Bunu kimin duyması gerek bilmiyorum fakat corona virüsü geçirmiş bir kişinin akciğerleri, yıllarca sigara içmiş bir tiryakinin ciğerlerinden çok ama çok kötü. Bu insanlar bayılıyor, nefesleri kesiliyor ve benzeri birçok sorun yaşıyorlar” dedi.

CBS DFW’ya konuşan Bankhead-Kendall, “Birçok insan ölüm oranlarından ve corona virüsünün öldürücülüğünden bahsediyor fakat bu hastalığı yenenlerin ileride yaşayacağı sorunlar olacak” ifadesini kullandı.

 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.