Son dakika: İranlı gazeteci idam edildi!

Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, İran'da 2017 yılındaki gösteriler hakkında yazan gazeteci Ruhollah Zam, idam edildi. 

12 Aralık 2020
Son dakika: İranlı gazeteci idam edildi!

Son dakika: İranlı gazeteci idam edildi!

Son dakika: İranlı gazeteci idam edildi!
 
 İran Yüksek Mahkemesi, sürgünde tutulduktan sonra 2019 yılında yakalanan Zam'ın ölüm cezasını onadı ve gazeteci bu sabah idam edildi. Zam, Temmuz ayında yaptığı bir röportajda, Ekim 2019'da tutuklanmasından bu yana 30 kilo verdiğini söylemişti.
Zam, AmadNews isimli sitesinde İranlı yöneticiler hakkında videolar paylaşıyordu. Haber sitesinin bir milyondan fazla takipçisi vardı.
 
İdam cezasına çarptırılan gazeteci, ekonomik sıkıntıları protesto etmek için 2017 yılında İran'da yapılan gösterilerin yer ve zamanını da Telegram uygulaması üzerinden duyuruyordu. Telegram İran yönetiminin isteği üzerine Zam'ın hesabını kapatmıştı. Ancak İranlı gazeteci başka bir isimle Telegram uygulamasındaki yayınlarına devam etmişti.
 
"YERYÜZÜNDE FESAT ÇIKARMA"
 
İdam kararı ile ilgili yapılan açıklamada Ruhollah Zam'ın "yeryüzünde fesat çıkarma"dan suçlu bulunduğunu söyledi. Bu terim İran'da casusluk ya da hükümeti devirme cezaları söz konusu olduğunda kullanılıyor.
 
 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.