DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.031.528

Balıkçıların ağlarına 1. Dünya Savaşı’ndan kalma mayın takıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ağ atan balıkçıların ağlarına 1. Dünya Savaşı'ndan kalma mayın takıldı. Yaklaşık 250 kilo ağırlığındaki mayın Torba balıkçı barınağına getirildi.

12 Aralık 2020 34,6B okunma
Balıkçıların ağlarına 1. Dünya Savaşı’ndan kalma mayın takıldı
Balıkçıların ağlarına 1. Dünya Savaşı’ndan kalma mayın takıldı

Balıkçıların ağlarına 1. Dünya Savaşı’ndan kalma mayın takıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Torba açıklarındaki Güllük Körfezi’nde avlanan Devlet 3 isimli balıkçı teknesinin ağlarına takılan dev mayın görenleri hayrete düşürdü. Ağ ve balıklarla birlikte tekneye çekilen ve patlamış olduğu belirtilen mayın akşam saatlerinde Torba balıkçı barınağına getirildi.

Görenlerin merakla izlediği mayını güçlükle tekneye çektiklerini belirten teknenin kaptanı 32 yaşındaki İsmail Özbay, “Güllük Körfezi açıklarında iki gün önce attığımız ağları toplarken ağır bir cismin ağlarla birlikte geldiğini gördük. Mayın olduğunu anladık ancak tereddüt geçirdik, patlamamış olabilirdi, ancak patladığını anlayınca tekneye çekerek ilgili kurumlara bilgi vermek ve teslim etmek amacı ile balıkçı barınağına getirdik, yetkililere bilgi verdik” dedi.

“İTALYANLARIN DÖŞEDİĞİ MAYINLARDAN OLABİLİR”

Güllük Körfezi bölgesinde benzer mayınlara sık sık rastlandığını belirten turizmci ve kaptan Fethi Yüceses ise, “Muhtemelen 1918’li yıllarda 1. Dünya Savaşı’ndan İtalyanların döşemiş olabileceği onlarca mayından biri daha öncede burularda patlamamış mayınlar bulundu ve kontrollü şekilde patlatıldı” diye konuştu.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.
Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.