İran’da casusluktan 10 yıl ceza alan akademisyen serbest
İran'da uzun süredir casusluk suçlamasıyla hapiste tutulan Avustralyalı akademisyen Kylie Moore-Gilbert, yurt dışında gözaltında olan 3 İranlı karşılığında serbest bırakıldı.

İran’da Eylül 2018’den bu yana casusluk suçlamaları nedeniyle tutuklu olan Melbourne Üniversitesi Orta Doğu Politikaları uzmanı Dr. Kylie Moore-Gilbert üç tutukluyla takas sonucu serbest kaldı.
Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dr Moore-Gilbert’ın serbest kalması, gözaltına alındığından bu yana Hükümet için mutlak bir öncelik olmuştur. Ailesiyle tam mutabakat halinde, Dr Moore-Gilbert’ın serbest kalması, İran Hükümeti ile diplomatik görüşmeler sonucu sağlanmıştır. Gilbert, 3 tutukluyla takas sonucu serbest bırakılmıştır” dedi.

Payne, Gilbert’ın Avustralya’ya döneceğini ancak tarihin henüz belli olmadığını ifade etti.
KONFERANS İÇİN GİTMİŞTİ
DHA’nın aktardığına göre Gilbert’ın takas edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan ailesi, “Çok rahatladık ve mutlu olduk” dedi. Gilbert serbest bırakılmasının ardından tutukluluk sırasında kendisinin özgürlüğünü güvence altına almak için çalışan Avustralyalı yetkililere teşekkür etti.
Dr. Kylie Moore-Gilbert, 2018’de akademik bir konferansa katıldıktan sonra İran’ın başkenti Tahran’da gözaltına alınmıştı. Gilbert, casusluktan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

ATSB’DEN ANTALYA GENELİNDE BÜYÜK TEŞKİLATLANMA HAMLESİ! 14 İLÇEYE TEMSİ…

TENOR SEDAT CAN ÖZTOPRAK’TAN DÜNYA SAHNELERİNDE TARİHİ BAŞARI: OPERANIN…

Kars’tan Özel Bireylere Çıldır Gölü’nde Moral Gezisi

14 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 195 şüpheliye adli işlem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi tekno-oligarkların tahakkümüne bıra…
