DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.049.548
GÜNDEM

Bakan Koca: İlk yerli aşımız olan Tetenos-Difteri aşısı kullanıma hazır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uluslararası standartlarda ilk yerli aşı olan Tetanos-Difteri aşısının kullanıma hazır olduğunu duyurdu.

25 Kasım 2020 33,5B okunma
Bakan Koca: İlk yerli aşımız olan Tetenos-Difteri aşısı kullanıma hazır
Bakan Koca: İlk yerli aşımız olan Tetenos-Difteri aşısı kullanıma hazır

Bakan Koca: İlk yerli aşımız olan Tetenos-Difteri aşısı kullanıma hazır

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yerelleşme ve millileşme politikası doğrultusunda Bakanlığın desteğiyle 2015 yılından beri yürütülen çalışmalar ilk sonuçlarını verdi. Uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşının kullanıma hazır olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzası ile yapılan açıklamada, “Teknoloji transferini de kapsayan aşı çalışması başarıyla sonuçlandı. Erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının tüm üretim süreçleri tamamen yerli imkanlarla tamamlandı.” denildi.

Koca, aşı ile ilgili şu bilgileri verdi:

*Ankara'nın Akyurt ilçesinde 2015 yılında başlanan proje kapsamında yüklenici firma Turk İlaç, ilk dolumu 2017'de yaptı.

*İyi Üretim Prosesi (GMP) belgesi olan tesislerde antijen üretimi de dahil tüm süreçler yerli imkanlarla tamamlanarak üretime geçildi.

*Gerekli kalite denetimleri yapılan ve uygunluğu onaylanan erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının ilk teslimatı Bakanlığımıza yapıldı.

*Böylece yerli aşı üretiminin gündemde olduğu bir dönemde bu alanda önemli bir başarıya imza atılmış oldu. Yerlileşme politikası çerçevesinde başlattığımız yerli aşı üretimine yönelik süreç yeni müjdelerle devam edecek.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.