Corona virüsü nedeniyle diş hekimlerinden uzaklaştık! Pandemide dişçiye gitmek riskli mi?

Diş hekimlerini acil durumlar dışında çok az ziyaret ediyoruz. Pandemiden önce böyle olan durum, pandemide de diş hekimlerinin kapısını daha az çalmamıza sebep oldu. Bu dönemde randevulardaki azalma, Türkiye'de olduğu kadar dünyada da gözleniyor. Peki diş hekimine gitmek riskli mi? Uzmanlara sorduk... 

24 Kasım 2020
Corona virüsü nedeniyle diş hekimlerinden uzaklaştık! Pandemide dişçiye gitmek riskli mi?

Corona virüsü nedeniyle diş hekimlerinden uzaklaştık! Pandemide dişçiye gitmek riskli mi?

Corona virüsünün hayatımıza yansıyan etkilerinden biri de diş hekimi ziyaretlerinin sayısında yaşanan kritik düşüş oldu. Dünya genelinde de gözlenen bu dikkate değer düşüş sonunda İngiltere’de Mart ayından bu yana geçen yıla nazaran 19 milyon daha az diş hekimi ziyareti gerçekleştiği tespit edildi.

Türkiye genelinde maalesef periyodik ağız ve diş sağlığı kontrolleri bir alışkanlık haline gelemezken, ekseriyetle acil durumlarda, apselerde, dayanılmaz sancıların sabahında kapılarını çaldığımız diş hekimlerine pandemi döneminde daha az gider olduk.

Peki bu dönemde diş hekimlerine gitmek riskli mi?

Covid öncesi süreçte de muayene ve işlem esnasında maske, sperlik, eldiven ve gözlük takan diş hekimleri bu konuda antrenmanlı. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Stephan Ataç, yaptığı açıklamada “Hasta bakımı konusunda bizim kişisel koruyucu ekipmanlar ve enfeksiyon hastalıklarının kişiye bulaşmasını önleme konusunda aldıkları eğitimde biz diş hekimlerinin en eğitimli hekim gruplarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu diş hekimliğinin standardıdır ki zaten biz normalde de hastalarımıza bakarken gözlük, siperlik ve maske takıyoruz. Yani Covid, bazı müdahalelerdeki ufak tefek değişimler dışında çalışma sistemimizi çok da etkilemedi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.