Sahte para dolu cüzdanı bıraktı, telefonu çaldı gitti

Mersin’de kendisini uzman çavuş olarak tanıtıp internet üzerinden cep telefonu satışı yapan kişileri bularak sahte para ve EFT hilesiyle dolandırdığı belirlenen M.A.K tutuklandı. 

10 Kasım 2020
Sahte para dolu cüzdanı bıraktı, telefonu çaldı gitti

Sahte para dolu cüzdanı bıraktı, telefonu çaldı gitti

Mersin’de E.D. isimli şahıs alışveriş sitesi üzerinden cep telefonunu satışa çıkardı. Bunun üzerine kendisini uzman çavuş olarak tanıtan bir kişi ile buluştu. Şahıs içinde 200 TL’lik banknotlardan oluşan bin 800 TL paranın bulunduğu cüzdanını gösterdi. Cüzdanı masaya bırakan şahıs telefonu alarak uzaklaştı.

Şahsın gelmemesi üzerine bıraktığı cüzdanı kontrol eden E.D, paraların üzerinde geçersiz ibaresi bulunduğunu görerek şikayetçi oldu. Yapılan araştırmalar sonunda olayı gerçekleştiren şüphelinin M.A.K isimli şahıs olduğu tespit edilerek yakaladı. Şahsın üzerinde E.D’yi ait telefon bulunarak teslim edildi.

2 KİŞİYİ DAHA DOLANDIRMIŞ

Yapılan araştırmalar sonunda şüpheli M.A.K’nin H.D ve H.A isimli iki kişinin de telefonlarını EFT hilesiyle dolandırdığı tespit edildi. Farklı zamanlarda iki kişinin telefonunu alan M.A.K’nin üzerinde nakit para olmadığını söyleyerek mesai saati dışında şahısların banka hesaplarına EFT yaptığı, şahıslar yanından ayrıldıktan sonra ise EFT’leri iptal ettiği tespit edildi.

Şüpheli M.A.K sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Öte yandan şüpheli M.A.K’nin dolandırdığı şahıslardan biri ile pastanede görüşmesi ve telefonu incelemesi güvenlik kamerasına da yansıdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.