Oyuncu Ahmet Uz son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Ahmet Uz, 75 yaşında hayatını kaybetti. Usta sanatçı, uzun süredir akciğerindeki sorun nedeniyle tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde dün sabaha karşı vefat etti.  

09 Kasım 2020
Oyuncu Ahmet Uz son yolculuğuna uğurlandı.

Bugün Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından usta oyuncu son yolculuğuna uğurlanmak üzere Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'na götürüldü

Eşi Rengin Uz, kızı Ahu Uz, Talat Bulut ve yakınlarının katıldığı cenaze töreninde Ahmet Uz son yolculuğuna uğurlandı.

ÜNLÜ İSİMLER KATILMADI

Birçok projede yer alan Ahmet Uz'un cenaze törenine sanat camiasından sadece Talat Bulut katıldı

AHMET UZ KİMDİR

AHMET UZ KİMDİR 

Ahmet Uz, 22 Mart 1945'te Ankara'da dünyaya geldi. Müzisyen bir aileden gelen ve 1970 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olarak sanat yaşamına adımını atan Uz, bazı özel tiyatro kuruluşlarında ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı

Şehir Tiyatroları kadrosuna geçmesi, 1977 sürecinde oldu. 100'den fazla oyunda rol alan sanatçı, tiyatro dışında sinema ve dizi filmler de çevirmiştir. Ayrıca seslendirme konusunda da çalışmalarda bulunan Ahmet Uz, bazı filmlere de yapımcı olarak imza atmıştır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.