DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.031.528
HAVA DURUMU

İki gün sürecek! Meteoroloji'den dolu ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre gece saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen yağışlı hava yurda girecek. Hava sıcaklığı kuzeybatıda 2 ila 4 derece düşerken İstanbul için dolu alarmı verildi.

07 Ekim 2020 42,2B okunma
İki gün sürecek! Meteoroloji'den dolu ve sağanak yağış uyarısı
İki gün sürecek! Meteoroloji'den dolu ve sağanak yağış uyarısı
 
Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artarak, mevsim normali değerlerinin üzerine çıktı. Ancak uzmanlar, sıcaklıkların yükselmesinin ardından Perşembe günü yurda giriş yapacak soğuk hava sisteminin dolu, fırtına ve hortuma neden olabileceğini duyurdu. Özellikle İstanbul'da dolunun çok kuvvetli olarak etkili olabileceği uyarısı, Marmara ve Ege bölgesi içinse kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
 
 
İSTANBUL'DA DOLU ALARMI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinden son dakika uyarısıyla dolu alarmı verdi. Dolu yağışı özellikle İstanbul'u vuracak. Perşembe günü başlayacak yağışlar cuma günü de devam edecek.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin Batı kesimlerinin Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceğini belirtti. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olması bekleniyor.
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

HAVA DURUMU kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.