Yunanistan Başbakanı: Deniz yetki alanı için Türkiye ile derhal görüşmeye hazırız

Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusundaki kararlı tutumu Yunanistan'a geri adım attırdı. Yunan Başbakan Miçotakis "Türkiye ile deniz yetki alanları konusunda derhal görüşmeye hazırız" açıklaması yaptı. 

15 Eylul 2020
Yunanistan Başbakanı: Deniz yetki alanı için Türkiye ile derhal görüşmeye hazırız

 
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Mavi Vatan sınırları içerisinde sismik araştırmalar ve sondaj çalışmaları yapması Yunanistan'ı dengesini bozmuştu. Türkiye'nin bu konuda kararlığı komşuya geri adım attırdı. Yunan Başbakan Miçotakis "Deniz yetki alanları konusunda, Türkiye ile görüşmeye hazırız" ifadelerini kullandı.
 
DİYALOĞA HAZIRIZ MESAJI
 
Atina'da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelen Miçotakis, Türkiye'den somut belgeleri edindikten sonra, tartışılması gereken tek konu olan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda derhal keşif çalışması başlatmaya hazır olduklarını ifade etti.
 
Gerginliğin azalması konusunda süreklilik ve tutarlılık göstermesi gerektiğini vurgulayan Yunan Başbakan, diyalogların ancak bu şekilde meyve vereceğini ve Yunanistan'ın buna her zaman açık olduğunu belirtti.
 
Miçotakis, Avrupa Birliği'nin Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne verdiği desteğin, AB'nin stratejik çıkarları ile bölgenin tehlikede olduğunun açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.