DOLAR47,75
EURO55,10
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.026.248
GÜNDEM

Türkiye, koronavirüs döneminde ekonomisi en az daralan üçüncü ülke oldu

Türkiye, koronavirüs salgınını en iyi yöneten ülkelerden biri olma başarısının yanında salgın döneminde ekonomiyi de en iyi yöneten ülkeler arasında oldu. Bloomberg'in yayınladığı pandemide en az daralmayı kaydeden ülkeler listesinde ilk üçe giren Türkiye'nin başarısı bir kez daha tescillendi.

08 Eylül 2020 35,4B okunma
Türkiye, koronavirüs döneminde ekonomisi en az daralan üçüncü ülke oldu
Türkiye, koronavirüs döneminde ekonomisi en az daralan üçüncü ülke oldu
 
Koronavirüs pandemisinin etkisiyle 2020 yılının ikinci çeyreğinde, üretim ve ticari faaliyetleri durma noktasına gelen onlarca ülkenin ekonomisi gerileme kaydetti. Türkiye ise hem sağlık alanında hem de ekonomi de salgını en iyi yöneten ülkeler arasında gösterildi.
 
TÜRKİYE'NİN BAŞARISI TESCİLLENDİ
 
Türkiye'nin başarısı, ABD merkezli Bloomberg'in pandemi sürecinde ekonomisi en az zarar gören ülkelerin yer aldığı bir araştırma sonucunda tescillendi.
 
TÜRKİYE EN AZ ZARAR GÖREN 3. ÜLKE OLDU
 
Yayınlanan araştırmada tüm dünya ekonomileri yer alırken, ülkelerin üretim, ithalat-ihracat aktiviteleri ve kaydedilen zarar oranı temel alındı. Araştırmaya göre Türkiye, Çin ve Endonezya'nın ardından ekonomisi salgından en az zarar gören 3. ülke oldu. Araştırmaya göre aynı dönemde ABD ekonomisi yüzde 5, İngiltere yüze 9,9 İspanya ise yüzde 12 daraldı.
 
Türkiye, koronavirüs döneminde ekonomisi en az daralan üçüncü ülke oldu
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.