Furkan Vakfı Evleri Kapatılıyor

Furkan Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, hakkında 2 yıl önce verilen kapatma kararı bozulan ve para cezaları iptal edilen öğrenci evleri hakkında yeniden kapatma kararı alındığı duyuruldu. 

02 Haziran 2020
Furkan Vakfı Evleri Kapatılıyor

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik başlatılan soruşturmada, Adana merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonla, aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Polisin yaptığı aramada vakıf tarafından izinsiz olarak hizmet verilen yurtların öğrenci evi gibi gösterilmesi için çalışma yürütüldüğü görüldü.

Polis ekipleri, izin alınmadan yurt hizmeti verdiği gerekçseiyle Seyhan ilçesindeki 5, Çukurova ilçesindeki 1 çok katlı binaya gelip, öğrencilerin çıkmasını istedi. Binalar boşaltıldıktan sonra kapılar, zabıta ekiplerince mühürlendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Furkan Eğitim Vakfı’nın yurtlarında kalan öğrencilerin büyük bir kısmının ailelerinin Adana’da ikamet ettiği bildirildi. Kent dışından gelen öğrencilerin mağdur edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, “Bu yurtlarda barınan ve aileleri ilimizde ikamet etmeyen öğrencilerin mağdur olmamaları için talep etmeleri halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen yurtlara yerleştirilecektir” ifadelerine yer verildi.

TWİTTER' DA GÜNDEME GİRDİ

Furkan Vakfı gönüllüleri olaya karşı Twitter hesaplarından öğrenci evlerinin kapatıldığına dair paylaşımlar yaptılar. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na 30 Ocak'ta "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma" suçundan 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 28 vakıf yönetici ve üyesi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 5'i tutuklanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.