5 açık cezaevinde 17 hükümlüye koronavirüs teşhisi konuldu, 3 mahkum hayatını kaybetti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 5 açık cezaevindeki 17 hükümlüye koronavirüs teşhisi konulduğunu, 3 mahkumun da hayatını kaybettiğini söyledi. Tedavisi devam eden 14 hükümlüden 13'ünün sağlık durumu iyi, bir kişi yoğun bakımda. 

13 Nisan 2020
5 açık cezaevinde 17 hükümlüye koronavirüs teşhisi konuldu, 3 mahkum hayatını kaybetti

 

Adalet hizmetlerinde koronavirüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının beşincisi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında video konferans ile gerçekleştirildi.

Toplantıya HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci daire başkanı Halil KoçTürkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Bakan yardımcıları Cengiz Öner, Zekeriya BirkanŞaban Yılmaz, Uğurhan Kuş ve Adalet Bakanlığı bürokratları katıldı.

Son dakika: 5 açık cezaevinde 17 hükümlüye koronavirüs teşhisi konuldu, 3 mahkum hayatını kaybetti
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

3 MAHKUM HAYATINI KAYBETTİ

Toplantının ardından Bakan Gül açıklamalarda bulundu. Gül, "5 açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Kovid-19 tanısı konuldu. 3 hükümlü tedavi sırasında hayatını kaybetti" dedi. "Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların sağlığı bize emanettir" diyen Bakan Gül, "Tüm tedbirler sayesinde (Cezaevlerinde) bugüne kadar pozitif bir vaka görülmemiştir. Tedbirler kalktıktan sonra görüş hakları verilecektir" şeklinde konuştu.

1 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Bakan Gül, tedavisi devam eden hükümlülerle ilgili olarak da "Hastanelerde tedavileri devam eden 14 hükümlüden 13'ünün sağlık durumu iyi, kronik rahatsızlığı bulunan 1 hükümlü yoğun bakımda" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.