Af yasası son gelişmeleri neler? Af yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Binlerce mahkum ve mahkum yakının merakla beklediği Af Yasası’nda flaş gelişmeler yaşanıyor. AK Parti tarafından hazırlanan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin (Af yasası) TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri başladı. Peki af yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Af yasası son gelişmeleri neler? Af yasasından kimler yararlanamayacak? İşte detaylar…  

13 Nisan 2020
Af yasası son gelişmeleri neler? Af yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

 

(SÖZCÜ)

Yaklaşık 100 bin hükümlüyü yakından ilgilendiren ve kamuoyunda af yasası olarak bilinen kanun teklifinde flaş gelişmeler yaşanıyor. Meclis komisyonlarından geçen ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan Af Yasası, birçok vatandaşın internette en çok arattığı konuların başında geliyor. . Peki af yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Af yasası son gelişmeleri neler? Af yasasından kimler yararlanamayacak? Tüm bilgiler haberimizde…

YENİ AF YASASINDAN HANGİ SUÇLAR KAPSAM DIŞI KALDI?

Af yasasında kadına şiddet, cinsel istismar, terör, uyuşturucu ve cinayet suçları dışarıda bırakıldı. Bu suçlardan hüküm giymiş kişilerin af yasasından yararlanması mümkün olmayacak. TBMM görüşmeleri sonrası yasa Resmi Gazete yayımlanacak ve yani af yasası yürürlüğe girmiş olacak.

BAZI CEZALAR 2 AY EVDE ÇEKİLECEK

Corona virüsü (Koronavirüs) salgınını dikkate alarak, açık cezaevinde cezası infaz edilen hükümlülerle ilgili Meclis'in alacağı geçici düzenlemeyle cezaların konutta çekilmesinin önünün açıldığını belirten Özkan, “Bunun 2 kez de Adalet Bakanı tarafından uzatılmasının önünün açılmasına imkan veriliyor. Açık cezaevinde hükmü infaz edilenlerin 2 ay süreyle cezalarını evlerinde çekmelerini mümkün hale getiriyoruz. Bu sürenini zaruret teşkil etmesi halinde aynı sürenin en fazla 2 kez uzatılmasını mümkün hale getiriyoruz” dedi.

Foto: Shutterstock

AF YASASINDAN KİMLER YARARLANACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, tekliften kaç kişinin yararlanacağına ilişkin soruya ise “Şu anda geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 45 bin kişi bundan yararlanıyor. Salgın hastalık nedeniyle açık cezaevinden konutta cezaya geçeceklerle bu sayı yaklaşık 90 bine ulaşıyor” yanıtını verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.