Koronavirüs'te bugün ne oldu? | Dünya genelinde Covid-19 vakaları 2 milyona yaklaştı

Vaka sayısı 100 bine yaklaşan Fransa'da kısıtlamaların birkaç hafta daha uzatılması bekleniyor  

13 Nisan 2020
Koronavirüs'te bugün ne oldu? | Dünya genelinde Covid-19 vakaları 2 milyona yaklaştı

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakaları 2 milyona yaklaşarak 1 milyon 850 bini aştı. Covid-19 kaynaklı ölümler ise 114 bini aştı. 

Yeni tip Koronavirüs'ün ortaya çıktığı Çin'de vaka sayısında düşüş başlamışken dün son 5 haftanın en fazla yeni vakası kaydedildi. Cuma günü 46, Cumartesi günü 99 olan yeni vaka sayısı dün 108 oldu. 

Dünyada en fazla Koronavirüs vaka ve ölümünün görüldüğü ABD'de Koronavirüs enfekte olan kişi sayısı 550 binin üzerine çıktı. Hayatını kaybedenlerin sayısının 22 binin üzerinde olduğu ABD'nin yalnızca New York eyaletinde dünyadaki diğer ülkelerden daha fazla Koronavirüs vakası kaydedildi.

ABD'den sonra en fazla vakanın görüldüğü ülke olan İspanya'da bu hafta ekonominin adım adım yeniden açılması bekleniyor. 166 binden fazla Koronavirüs vakasının kaydedildiği İspanya'da bazı sektörler aşamalı olarak çalışmaya dönecek. 

Koronavirüs tedavisi gören ve geçen hafta 3 günü yoğun bakımda geçiren Britanya Başbakanı Boris Johnson, dün hastaneden taburcu edildi. Britanya'da kaydedilen Koronavirüs vakası 85 bini aştı. 

Türkiye'de açıklanan son verilere göre, yeni tip Koronavirüs vaka sayısı 56 bin 956'ya yükseldi. Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle 1196 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Bugün (13 Nisan 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

Fransa'da karantina kısıtlamaları uzayabilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bugün bir açıklama yaparak ülkedeki Koronavirüs karantinasını birkaç hafta daha uzatması bekleniyor. Fransa Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 1613 artışla 95 bin 403 oldu, bakımevlerinde enfekte kişi sayısının 37 bin 188'e yükselmesiyle toplam vaka sayısı da 132 bin 591'e ulaştı.

Almanya'da yeni vaka sayısında art arda üç gün düşüş

Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre dün Almanya'da 2 bin 537 yeni Koronavirüs vakası kaydedildi. Ülkede toplam vaka sayısı 123 bini aşarken, son üç gündür yeni vaka sayısının düşüş eğiliminde olduğu kaydedildi.

Almanya'da Koronavirüs nedeniyle 2 bin 799 kişi hayatını kaybetti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.