Hürriyet başyazarı: Koronavirüs'le mücadelede disipline ihtiyacımız var

 

13 Nisan 2020
Hürriyet başyazarı: Koronavirüs'le mücadelede disipline ihtiyacımız var

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede Türkiye'nin disipline ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Müftüoğlu, Evet, güçlü ve büyük bir milletiz. Evet, ciddi bir tehdit aldığımızda taş kadar güçlenir, birbirimize sımsıkı kenetleniriz. Evet, sevginin, yardımın, şefkatin, ilginin, zor günlerde 'Ben buradayım!' demenin en kralını biz biliriz. Bunların hepsine eyvallah ama bu salgın belası bize gösterdi ki önemli bir eksiğimiz var: Disiplinsiziz!" düşüncesini dile getirdi. 

Müftüoğlu, "Önemli, altını tekrar tekrar çizmemiz gereken bir ayrıntı bu. Öyle ki koronavirüs kadar zararlı ve bulaşıcı. Bir hoca olarak şunu belirteyim: Zor ve önemli bir viraja girdik. Öncekinden çok daha dikkatli ve disiplinli olmak zorundayız." ifadesini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.