Emniyet çalışanları sağlık açısından risk grubu içerisinde

Geçtiğimiz günlerde sadece İstanbul'da 20 polis memurunun görevlerinden dolayı korona virüsüne yakalandığı iddia edildi. 

30 Mart 2020
Emniyet çalışanları sağlık açısından risk grubu içerisinde

Türkiye'nin diger şehirlerinin de İstanbul'un durumuyla aynı olacağı endişesi tüm emniyet çalışanlarını kendi tedbirlerini almaya yöneltti.
 
 
Sağlık sektöründe çalışan kişilerin virüsten korunma adına profesyonel bir yaklaşım içinde olduğu göz önüne alındığında emniyet mensuplarının sosyal mesafe ve maske dışında hiçbir tedbirinin olmadığı gözlemlendi. Girip çıktıkları yer ve temasta bulunduklari insanların ne durumda oldukları da belli degil. Virüsten korunma adına daha etkili önlem alınması polislerin de bu hastalığa yakalanmalarını önemli ölçüde engelleyeceği bilinmektedir.
 
Resmi Gazete'de yayınlanan son düzenlemede, kamuda çalışanların asgariye indirilmesi ve evden çalışması yer alıyordu. Bu düzenlemeye polis ve asker gibi emniyet güçlerini de kapsayacak tedbirlerin eklenmesi, virüsün yayılım hızını düşürmeye yardımcı olacaktır.
 
 
Emniyet Çalışanlarının Birçoğu Yeterli Kişisel Önlem Almıyor
 
Emniyet çalışanlarının aldığı önlemler, sağlık çalışanlarına göre yetersiz kalıyor. Emniyet çalışanları arasında maske ve eldiven kullanma oranları yeterli düzeyde değil.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.