Çek Yasası TBMM'de Onaylandı! Karşılıksız Çek Cezalarına Af Geldi!

Ekonomide yaşanan dalgalanma ne yazık ki karşılıksız çek miktarında da rekor sayıda artış yaşanmasına neden olmuştu. İnşaat sektöründe de çok sayıda müteahhit çek cezalısı konumuna düşmüş ve hapis cezası ile karşı karşıya kalmıştı. Hakedişlerde yaşanan gecikmeler özellikle de kamu müteahhitlerinin sıkıntıya düşmesine neden olmuştu. Detaylar haberimizde... 

27 Mart 2020
Çek Yasası TBMM'de Onaylandı! Karşılıksız Çek Cezalarına Af Geldi!

 

 

Corana virüs salgını nedeni ile alınan tedbir kararları mecliste onaylandı.  Onaylanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında çek suçluları için de af müjdesi geldi.

ÇEK SUÇU İLE CEZAEVİNDE OLANLARA TAHLİYE YOLU AÇILDI

Yapılan düzenleme kapsamında karşılıksız çek suçu nedeni ile hapiste olan kişiler için tahliye kararı çıktı.

 Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında alınan karar ile beraer 24 Mart 2020 tarihine kadar işlenmiş olan karşılıksız çek suçu ile mahkum olan kişilerin cezalarının infazları için durdurulma kararı çıktı.

Söz konusu karar inşaat sektöründe de büyük memnuniyet yarattı. Çünkü inşaat sektöründe de çok sayıda müetahhit ve inşaat firması sahibi çek yasaklısı konumuna düşmüş, hak ediş sorunları nedeni ile ödemelerinde gecikmeye düşen kişiler meclise giderek görüşmeler yapmıştı.

Çıkarılan yasa kapsamında 24 Mart 2020 tarihine kadar işlenmiş olan karşılıksız çek suçundan hüküm giyen kişilerin cezaları için infaz durdurulma kararı verilmiş oldu. Verilen karar kapsamında karşılıksız çek suçundna hapiste olan kişilere tahliye kararı verildi. 

(Emlak 365)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.