YKS Koronavirüs nedeniyle ertelendi

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25 -26 Temmuz'a ertelendiğini duyurdu.  

26 Mart 2020
YKS Koronavirüs nedeniyle ertelendi

 

Saraç, güncel duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saraç, YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı. YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılması kararlaştırıldı. Saraç, "Soruların kapsamı ve alanları Millî Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır." dedi. 

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) 20-21 Haziran tarihlerinde, Temel Yeterlik Testi (TYT) 20 Haziran Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 21 Haziran tarihlerinde yapılacaktı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.