Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Ömer Özel’den tarihi zafer: 5-0

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Ömer Özel’in beyaz listesi rakiplerini geride bırakarak seçimden zaferle çıktı. Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Özel, Nusaybin ekonomisi, esnafın geleceği, sınır kapısının yeniden açılması ve ilçeye yapılacak yatırımlarla ilgili önemli mesajlar verdi. Özel, “Bu zafer Ömer Özel’in değil, bütün Nusaybin halkının zaferidir” diyerek yeni dönemde herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini söyledi

17 Ekim 2026 231 okunma 2 dk okuma
Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Ömer Özel’den tarihi zafer: 5-0

MARDİN - BHA

Nusaybin Halk Eğitimi Merkezi’nde üç adayın katılımıyla gerçekleştirilen Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimlerinde, Ömer Özel’in beyaz listesi, Fuat Kahraman’ın kırmızı listesi karşısında önemli bir başarı elde etti.

Özel: Kazanan Nusaybin esnafı oldu

Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Ömer Özel, yaklaşık bir aylık yoğun çalışma sürecinde kendilerine destek veren oda üyelerine teşekkür etti.

Özel, “Bu zafer Ömer Özel’in zaferi değildir. Bütün Nusaybin halkının zaferidir. Bu seçimi kazanan Nusaybin oldu, Nusaybin esnafı oldu.” ifadelerini kullandı.

Rakiplerine de teşekkür eden Özel, seçim sürecindeki rekabetin geride kaldığını belirterek bütün kesimlerle iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Sınır kapısının açılması ekonomiye hareketlilik kazandıracak

Nusaybin ekonomisinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, yaklaşık 12 yıldır kapalı olduğunu belirttiği Suriye sınır kapısının yeniden açılmasının ilçenin ticari potansiyelini artıracağını vurguladı.

Yetkililerden aldıkları bilgiler doğrultusunda sınır kapısının bir yıl içerisinde açılmasının beklendiğini ifade eden Özel, bu gelişmenin yeni yatırımların ve istihdamın önünü açabileceğini kaydetti.

Nusaybin’in tarihi çarşısındaki ticari hareketliliğe de dikkat çeken Özel, yaklaşık 250 iş yerinden oluşan yeni bir pasajdaki dükkânların kısa sürede tükendiğini belirterek ilçenin yatırım potansiyeline işaret etti.

“Kapımız da gönlümüz de herkese açık”

1999 yılından bu yana oda başkanlığı görevini yürüten Mahsum Özmen’e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Özel, yeni dönemde daha aktif, ulaşılabilir ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini söyledi.

Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Nusaybinli iş insanlarını memleketlerine yatırım yapmaya davet eden Özel, belediye, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılarla ortak hareket edeceklerini belirtti.

Özel, “Bizim tek yarışacağımız bir yer var, Nusaybin’in sorunlarını çözmek. Kapımız da gönlümüz de herkese açık.” diyerek yeni dönemde önceliklerinin esnafın sorunları ve ilçenin ekonomik kalkınması olacağını vurguladı.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.
Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi