TÜRKİYE

Malatya merkezli 7 ilde yıkım operasyonu: 14 tutuklama

Malatya’da 2023-2024 yılları arasında gerçekleştirilen yıkımlara ilişkin yüklenici firmalara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 26 şüpheliden 3’ü kamu görevlisi olmak üzere 14’ü tutuklandı.

13 Ekim 2026 330 okunma 1 dk okuma
Malatya merkezli 7 ilde yıkım operasyonu: 14 tutuklama

MALATYA - BHA

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Mart 2023 ile Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen yıkımlara ilişkin yüklenici firmalar hakkında hazırlanan 4 ayrı soruşturma dosyası kapsamında operasyon düzenlendi.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 9 Ekim 2026 tarihinde Malatya merkezli 7 ilde 31 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 26 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü kamu görevlisi olmak üzere 14’ü tutuklandı. Bir kamu görevlisi hakkında ev hapsi kararı verilirken, aralarında bir kamu görevlisinin de bulunduğu 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İkisi kamu görevlisi olan 3 şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi