Antalya’da Koronavirüs Tedbirleri Süresince Gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Antalya’da Koronavirüs Tedbirleri Süresince Gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Çalışmaları Kapsamında Çeşitli Uyarıcı Madde, Ateşli Silah ve Elektronik Eşya ve Para Ele Geçirildi. 

15 Mayıs 2020
Antalya’da Koronavirüs Tedbirleri Süresince Gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

 

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile topyekûn mücadele hız kesmeden devam ederken, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri de koronavirüs tedbirleri kapsamında salgın ile ilgili tedbirlerde görev alırken diğer taraftan da uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan/ticareti yapan şahıs ve gruplar ile mücadeleye hız kesmeden devam etmekte.

Bu kapsamda Mart ayından bu güne kadar (2) ay boyunca, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince,  İl Merkezinde, şehirlerarası otobüs terminalinde, Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka Mahalleleri ile Antalya'nın diğer riskli bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde;

    -(10 kilo 749,56) gram eroin maddesi,
    -(2 kilo 702,5) gram esrar maddesi,
    -(28 kilo 980,55 gram) skunk esrar maddesi,
    -(65,9) gram sentetik kannabinoid maddesi,
    -(529,8) gram kokain maddesi,
    -(344,86) gram metamfetamin maddesi,
    -(401) kök kenevir bitkisi,
    -(90) adet sentetik ecza,
    -(28.515) adet ecstasy hap,
    -(15) adet hassas terazi,
    -(2) adet av tüfeği ve (4) fişek,
    -(8) adet tabanca ve (130) fişek,
    -(123.525) tl para ele geçirildi.

“Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”  suçundan (74) olayda (114) şüpheli hakkında işlem yapılmış, (41) şüpheli tutuklandı.

“Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan toplam (204) kişiye işlem yapıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.