Alanya'da Hidro Elektrik Santrali İsyanı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan Dim Çayının kaynağının bulunduğu Alacami köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılacak olan hidroelektrik santrali (HES) projesini durdurmak için eylem yaptı. 

18 Haziran 2021
Alanya'da Hidro Elektrik Santrali İsyanı

 
Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan Dim Çayının kaynağının bulunduğu Alacami köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılacak olan hidroelektrik santrali (HES) projesini durdurmak için eylem yaptı.
 
Dim Alacami köyünde bir araya gelen vatandaşlar, HES projesi için düzenlenen ÇED toplantısını protesto ettiler ve köylerinde HES istemediklerini belirttiler. Toplantının yapılacağı köy camisinin avlusunun önünde toplanan köylülere siyasi partiler, çevre dernekleri ve vatandaşların da destek vermesiyle kalabalık giderek çoğaldı. Antalya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen görevliler tarafından halkın HES projesini istemediği tutanağa yazılarak ÇED toplantısı sonlandırıldı.
 
Alacami köyü muhtarı, yaptığı açıklamada, Dim Çayı üzerinde daha önce yapılmış olan hidroelektrik santralinin doğa ve yöre halkı bakımından büyük zararlara yol açtığını gördüklerini ve ikinci bir doğa tahribatını kesinlikle istemediklerini, bu yolda mücadele edeceklerini belirterek herkesten elini taşın altına koymasını istedi. 
 
Köylüler "elektriğin alternatifi var fakat suyun alternatifi yok" diyerek topraklarının verimsizleşip doğanın talan edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söylediler.
 
İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Meryem Aydoğan da Alacami halkının Yanında olduğunu belirterek Yapılan Eylemlere katıldı.
Meryem Aydoğan Desteğini soyyal medya hesabından şu şekilde paylaştı;
''Bundan 7 ay önce İYİ Parti Alanya İlçe Başkanımız Sayın Alper Arıkan ve Yönetimi Hes'e hayır demişti. 
#Alanya Dim Alacami’de halk, yapılmak istenen HES’e karşı. ÇED bilgilendirme toplantısına katılmayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na direnişlerini gösteren halkımızın yanındaydık. 
#Alacami yanınızdayız.
Köy muhtarımıza ve sevgili eşine yakın ilgileri için çok teşekkür ederiz.''
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.