Vinç arızalanınca işçiler metrelerce yükseklikte beklemek zorunda kaldılar

Zonguldak'ta protokol caminin inşaatı sırasında işçileri taşıyan vinç arızalandı. Bu sırada minarede çalışan iki işçi, aşağıya başka türlü ulaşım olmayınca dakikalarca kurtarılmayı bekledi. Vincin yeniden çalıştırılmasının ardından iki işçi, sepetle aşağıya indirildi. 

10 Ağustos 2020
Vinç arızalanınca işçiler metrelerce yükseklikte beklemek zorunda kaldılar

 
Zonguldak'ın Milli Egemenlik Caddesi üzerinde inşaatı süren Selatin Camii'nde ilginç bir olay yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan inşaata kurulan vinç kısa süreli arıza yaptı. Bu sırada caminin inşaatı süren minaresinin üzerindeki iki işçi bulundukları yerde mahsur kaldı.
 
DAKİKALARCA KURTARILMAYI BEKLEDİLER
 
Minarenin merdivenlerinin de henüz tamamlanmaması nedeniyle mahsur kalan işçi dakikalarca mahsur kaldıkları yerden kurtarılmayı bekledi. Teknik ekibin çıktığı vincin yeniden çalıştırılması üzerine yerdeki işçileri kurtarmak için çalışma başlatıldı.
 
 
KURTARMA OPERASYONU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ
 
Sepetin bağlandığı vinç işçilerin bulunduğu minareye yönlendirildi. Minareye indirilen sepete binen işçiler sağ salim aşağıya indirildi. Kurtarma çalışmasının ardından çevredekiler rahat bir nefes aldı. Öte yandan ihbar üzerine olay yerinde AFAD ekipleri de hazır bulundu.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.