Üretici fiyattan dolayı dert yandı!

Afyonkarahisarlı çiftçiler hasadına başladıkları fasulyenin toptan fiyatının 1,60-2,50 TL arasında olması nedeniyle dertli. Zor şartlarda çalıştıklarını belirten üreticiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi. 

05 Ağustos 2020
Üretici fiyattan dolayı dert yandı!

 
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde bu yıl 2 bin 625 dekar alanda ekimi yapılan fasulyenin hasadına başlandı. Toptancılara fasulyeyi kilogram fiyatı olarak 1,60-2,50 TL arasında satan üreticiler, satış rakamlarının kendilerini mutlu etmediğini belirttiler. Bu yıl verimin yüksek olduğu belirten üreticiler umdukları kazancı sağlayamadıklarını anlattılar.
 
 
"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ"
 
Sultan Alptekin isimli üretici, zor koşullarda çalıştıklarını ve sıcak havaya rağmen para kazanmaya çalıştıklarını belirterek, "Fasulye hasadına sabah saat 8.00'de başlıyoruz. Hasadın işçiliği çok, çapası çok, yani zor şartlar altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ürünlerimizi don vurdu emeğimizin karşılığını alamıyoruz, para kazanamıyoruz. İki liradan, bir buçuk liradan fasulyelerimizi satıyoruz, alımlar fazla yok" dedi.
 
 
Ünzile İpek isimli çalışan ise fasulyeden ekonomik anlamda istedikleri verimi alamadıklarını ifade ederek, zor şartlar altında geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.