Türkiye'ye en çok turist gelen ülkeye uçuşlar tekrar başladı

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, 1 Ağustos'ta Türkiye ile uçuşların karşılıklı olarak yeniden başlayacağını söyledi. Rusya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle uçuşların yeniden başlamasıyla turizm sektöründe hareketlilik yaşanması bekleniyor. 

24 Temmuz 2020
Türkiye'ye en çok turist gelen ülkeye uçuşlar tekrar başladı

 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uçuşların karşılıklı olarak askıya alındığı Rusya'dan beklenen haber geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Türkiye ile uçuşların karşılıklı olarak yeniden start alacağını duyurdu. Buna göre, Rusya'dan uçuşlar, 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara'ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum'a yapılmaya başlayacak.
 
TURİZM SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRECEK
 
Rusya ile uçuşların yeniden başlatılması Türk turizmini de yakından ilgilendiriyor. Türkiye'yi en çok ziyaret eden turistlerin başında Ruslar yer alıyor. Alınan kararla bacasız sanayi olarak bilinen turizm sektöründe hareketlilik yaşanması bekleniyor.
 
RUS MEDYASI: 4 MİLYON KİŞİ TÜRKİYE'YE GİDER
 
Rus medyasının önde gelen gazetesi Kommersant, geçtiğimiz günlerde uçuş yasağının kalkmasıyla Rusya'dan Türkiye'ye gidecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceğini duyurmuştu. Kommersant, 2019 yılında bu sayısının 7 milyon olduğunu, geçtiğimiz haftalarda en çok rezervasyon yapılan yerin Türkiye olduğunu belirtmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.