Termessos Antik Kenti'ne ulaşmak için kullanılan Pisidia Yolu, gezginlerin rotasında yer alıyor

ANTALYA'nın kuzeyinde bulunan Termessos Antik Kenti'ne ulaşmak için kullanılan Pisidia Yolu, gezginlerin rotasında yer alıyor. Tarihi rotadaki eksikleri not alan doğa tutkunları, yolun temizlenmesini ve tabela dikilmesini istedi. 

21 Nisan 2021
Termessos Antik Kenti'ne ulaşmak için kullanılan Pisidia Yolu, gezginlerin rotasında yer alıyor

Tarihi Psidia yolunun temizlenmesi ve tabelalandırılması istendi
 
Antalya'da Güllük Dağı olarak bilinen bölgede bulunan Termessos Antik Kenti'ne ulaşmak için yürüyüşe çıkan doğa tutkunları, tarihi Psidia yolu üzerindeki olumsuzlukları not aldı. Psidia yolunu kullanarak yeni bir rotaya dikkat çeken Antalya Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü yönetim kurulu üyesi Tuncer Koç, uzun soluklu tematik yürüyüş yollarına yeni bir rota eklendiğini anlattı. Koç, “Trebanna, Kelbessos, Kremna, Ariassos, Sia, Pednelissos, Selge, Melli, Adada, Kapıkaya, Sagalassos ve Termessos gibi çok önemli arkeolojik alanlardan geçen rota, genelde antik yolları takip ediyor. Bu rotanın bir diğer amacı da uzun soluklu kültürel rotalar olan Likya Yolu ve St. Paul Yolu'nu birbirine bağlama özelliği olması. Bu sayede bu iki kültürel rota bağlanıp bir bütün olarak işlev görecektir. Tüm çalışmaları bitmiş" diye konuştu.
 
Bu kültürel faaliyet ve işaretlemelerin çok yetersiz olduğunu aktaran Koç, "Patikalar çalılardan temizlenmemiş. Sadece GPS kayıtlarıyla yürüyüş mümkün. Oysa bunun gibi kültürel rotalarda her şey dört dörtlük olmalı. Rotalar düzgün işaretlenmeli, tabelalar dikkatle dikilmeli, yol çalılıklardan temizlenmeli. Kamp yerleri belirlenmeli, doğa yürüyüşü yapanlara her türlü ortam hazırlanmalı" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.