SON DAKİKA! Başkan Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin Kritik İdlib zirvesi başladı!

Suriye iç savaşına siyasi çözüm geliştirmek adına Türkiye, Rusya ve İran arasına yürütülen Astana görüşmeleri, Covid-19 sürecinin ardından yeniden başladı. Başkan Erdoğan bugün genişletilmiş il başkanları toplantısında görüşmeye ilişkin verdiği ön bilgide "İdlib ve Suriye'yi ele alacağımız üçlü Astana görüşmelerini başlatıyoruz. Liderlerle İdlib'i etraflıca ele alan bir görüşme yapacağız" dedi.  

01 Temmuz 2020
SON DAKİKA! Başkan Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin Kritik İdlib zirvesi başladı!

ERDOĞAN, PUTİN VE RUHANİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılacağı zirvede, İdlib'deki durum en kritik başlıklar arasında yer alıyor. Ayrıca zirvede; TSK'nın bölgedeki gözlem noktalarının durumu, Esad rejimin ateşkes ihlalleri ve son dönemde terör örgütü HTŞ'nin Türk-Rus devriyesine yönelik provokasyonları da kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

TERÖR KONUSUNDA KIRMIZI ÇİZGİLER YİNELENECEK

Görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi Suriye'nin kuzeyindeki son gelişmeler olacak. Zirvede; PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinden tamamen çıkarılması ve son günlerde örgütün güvenli bölgeye yönelik taciz atışları ve saldırılarının da gündeme gelmesi bekleniyor. Erdoğan ayrıca, PKK/YPG Fırat'ın doğusunda yeniden canlanmaması ve etkin hâle gelmemesi konusundaki taleplerini de muhataplarına iletilecek.

SURİYE ANAYASA KOMİTESİ KONUSU...

Zirvedeki bir diğer başlık Şam'ın siyasi geleceğini şekillendirecek olan Suriye Anayasa Komitesi'nin çalışmaları. Suriye rejimi, muhalifler ve sivil toplum örgütlerinden oluşturulan 150 kişi, BM çatısı altında faaliyetlerini sürdürürken, çalışmalardaki son durum ve bugüne kadar gelinen nokta da liderlerin gündeminde olacak. Özellikle İdlib'den Türkiye sınırına yönelen mültecilerin durumu ve insani yardımlar da zirvede görüşülecek başlıklar arasında bulunuyor.

(SABAH)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.