Selefi gruplara operasyon

İzmir'de terör örgütü IŞİD'le bağlantılı selefi grupların faaliyetlerine yönelik düzenlenen operasyonda YouTube üzerinden yayınlar yapan 'Ebu Haris' kod adlı Ramazan O.'nun da aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.  

03 Aralık 2020
Selefi gruplara operasyon

Selefi gruplara operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü IŞİD’le bağlantılı selefi grupların faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt üyeliği suçundan tutuksuz yargılanan ‘Ebu Haris’ kod adını kullanan Ramazan O.’nun, bir kitabevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği belirlendi.

Ramazan O.’nun terör örgütüne eleman kazandırma amacıyla özellikle gençlere yönelik sohbet toplantıları düzenleyip YouTube üzerinden yayınlar yaptığı, yürüttüğü faaliyetler için para topladığı ve geçen günlerde Avusturya’da gerçekleştirilen terör saldırısı ile bağlantılı gözaltına alınan bir kişiyle irtibatı bulunduğu tespit edildi.

12 ikamet, iki iş yeri ve üç araçta aynı anda arama yapan polis, Ramazan O.’nun da aralarında bulunduğu 11 şüpheliyi yakalayarak, gözaltına alındı. Aramalarda bir av tüfeği ile çok sayıda yasak yayın ele geçirildi.

BİR OPERASYON DA İSTANBUL’DA

İstanbul’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dokuz ilçede terör örgütü IŞİD’e yönelik 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere Emniyet’e götürüldü. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.