İran, askeri tatbikatında ilk kez yerin altından balistik füze ateşledi

İran Devrim Muhafızları, yıllık askeri tatbikatları kapsamında ilk kez yerin altından balistik füze ateşledi. Temsili olarak ABD'nin maket savaş uçağının hedef alınması dikkat çekti. 

29 Temmuz 2020
İran, askeri tatbikatında ilk kez yerin altından balistik füze ateşledi

 
İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, Hürmüz Boğazı'nda başlatılan askeri tatbikata ilişkin açıklamalarda bulundu. General Emir Ali Hacızade, bugün ilk kez yerin altından fırlatılan balistik füze kullanıldığını duyurdu. Artık geleneksel füze fırlatma sistemleri kullanmadıklarını belirten Hacızade, "Aniden yerin altında gömülü olan füzeler ateşlenecek ve hedefleri nokta atışıyla vurabilecek" dedi.
 
"İLK KEZ ATEŞLEDİK"
 
Hacızade yerin altından ilk kez füze ateşlenerek tatbikat gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Yeraltına gizlenen fırlatıcılarımızı kullanarak ilk kez balistik füzelerimizi ateşledik. Aynı zamanda bu tatbikatta zırhlı İHA'lar ile önceden belirlenen hedefler başarıyla imha edildi" ifadelerini kullandı.
 
ABD'NİN TEMSİLİ MAKET SAVAŞ UÇAĞI HEDEF ALINDI
 
ABD'ye ait temsili maket savaş uçağının hedef olarak seçildiği askeri tatbikatta İran, uzaya fırlattığı "Nur" adlı askeri uyduyu da görüntü alımı için kullanacağını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.