Mısırlar menüye eklendi

Pandemi sürecinde olası gıda sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla Muratpaşa Belediyesi’nce ekilen ve olgunlaşan mısırlar toplanarak, ihtiyaç sahipleri için her gün sıcak yemek servis eden Aşevi’nin menüsüne eklendi. Haşlanan mısırlar, yemeklerle birlikte ihtiyaç sahiplerine evlerine servis edildi 

15 Ağustos 2020
Mısırlar menüye eklendi

Haşlanıp evlere servis edildi
 
Nisan ayında, korona virüs salgını sırasında olası gıda krizine karşı, toplam 70 dönümlük alana Muratpaşa Belediyesi’nce ekilen mısırların hasadı başladı. Hasadın ilk gününde toplanan mısırlar; ihtiyaç sahipleri için her gün sıcak yemek servis eden Aşevi’nde haşlandı. Haşlanan mısırlar, ihtiyaç sahiplerine yemekleri ile birlikte verildi. Evlere servis edilen yemek ve mısırların hazırlanışını denetleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İhtiyaç sahibi komşularımıza afiyet olsun” dedi. Muratpaşa Belediyesi Aşevi’nden sıcak yemek alan vatandaşlara da, kaynamış mısır ikram edildi. Aşevinde haşlanan mısırlar ayrıca, Muratpaşa Belediyesi hizmet binasına gelen vatandaşlarla, çalışanlara da ikram edildi.
 
 
‘Şükür ki korkulan tablo yok’
 
Pandemi sürecinde, hububat özelinde tarımsal üretime dikkat çekmek istediklerini ve amaçlarına ulaştıklarını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal şöyle devam etti; “Pandemi döneminde olası bir gıda kıtlığı yaşamamak için mısır ekimi yapmıştık. Şükür ki
hasat vakti itibari ile öyle bir tablo yok. Tabi biz ürettiğimiz mısırları ihtiyaç sahibi komşularımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Yöresel bazlı ürünlerimizin bazılarını mısır kullanarak yapacağız. Önemli olan üretmek üretmek. Muratpaşa Belediyemiz bildiğiniz gibi bütün temel sarfiyat malzemelerini kendisi üreten bir belediye, buna pandemi dönemin de gıda sıkıntısı çekmemek için mısır üretimini de eklemiş olduk.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.