Meteoroloji iki bölgeyi uyardı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.  

19 Ağustos 2020
Meteoroloji iki bölgeyi uyardı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Erzurum'un kuzeydoğu kesimleri ile gece saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
 
İÇ KESİMLERDE SICAKLIK ARTACAK
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akden,z kıyıları ile zamanla Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Az bulutlu ve açık 32
 
İstanbul: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 31
 
Bursa: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 32
 
Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 35
 
Antalya: Az bulutlu ve açık 35
 
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 29
 
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak
yağışlı 26
 
Erzurum: Parçalı bulutlu, kuzeydoğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü
sağanak yağışlı 28
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38 -

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.