Antalya'da korkunç cinayet 4 yıl sonra aydınlatıldı! İşkence edilerek öldürülmüş
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 11 Mart 2025 13:13
Antalya'da 4 yıl önce başı gövdesinden ayrı, 12 dişi eksik halde cesedi bulunan Umut Can Arslan'ın (19) ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturmada, eski Varsak Belediye Başkanı H.A.'nın da aralarında olduğu 10 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Yapılan çalışmada 400 bin liralık ziynet eşyasının kaybolması üzerine şüphelilerin Umut Can Arslan'ı sorumlu tuttuğu ve işkence ederek öldürdüğü belirlendi.
Manavgat'ın Sağırin Mahallesi'ndeki ormanda 20 Mart 2021'de erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin başının bedenden ayrılmış ve 12 dişinin de sökülmüş olduğu belirlendi. Üzerinden kimlik çıkmayan ceset, incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olay yerinde jandarma tarafından yapılan araştırmalarda, cesedin yanında cep telefonu ve tabancanın yanı sıra bazı kişisel eşyalar bulundu. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından o dönem başlatılan soruşturma kapsamında ölen kişinin Umut Can Arslan olduğu tespit edildi, olayla ilgili sonuç elde edilemedi.
AĞGEDİK CİNAYETİ SONRASI DOSYA YENİDEN İŞLEME ALINDI
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 yıl önce ortadan kaybolan, 2013'te boş arazide gömülü cesedi bulunup defnedilen Ayhan Ağgedik'in geçen yıl cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkması ve şüphelilerin yakalanıp tutuklanmasının ardından, ilçede önceki yıllarda yaşanan şüpheli ölümlerin yeniden incelenmesi için çalışma başlattı. Yapılan değerlendirmenin ardından Umut Can Arslan'ın dosyası yeniden işleme alındı. Başsavcılığın talimatıyla Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından geçen yıl kasım ayında başlatılan çalışma sonucunda Umut Can Arslan'ın ölümüyle ilgili Halil Kara, Cüneyt Ceyhan, Hüseyin Kaya, Zeynep Kara ile H.E.K., İ.B.K., R.A.Ş., F.Z.A.K., D.A. ile eski Varsak belediye başkanı H.A.'nın şüpheli olduğu tespit edildi.
İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ
İddiaya göre, şüphelilerin koronavirüs salgını döneminde Sağırin Mahallesi'nde tarla aldıkları, tarım işi yapma bahanesiyle sık sık mahalleye geldikleri tespit edildi.
Umut Can Arslan'ın da yanlarında olduğu şüphelilerin ormanda define aradıkları belirlendi. Yapılan çalışmada gruptaki kadınlardan birinin yaklaşık 400 bin liralık ziynet eşyasının kaybolması üzerine şüphelilerin Umut Can Arslan'ı sorumlu tuttuğu ve işkence ederek öldürdüğü, bir süre cesedi sakladıkları, ardından cep telefonu ve kişisel eşyalarıyla bulunduğu yere bıraktıkları anlaşıldı.
Savcılığın talimatıyla 10 şüpheli polis tarafından 7 Mart'ta evlerine yapılan eş zamanlı baskında gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramada 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 45 mermi ve 2 taşınabilir bellek bulundu.
Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerden 2'sinin olayla ilgili itiraflarda bulunduğu belirtildi. Dün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerden D.A., F.Z.A.K. ve R.A.Ş. ifadelerinin ardından savcılıktan serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Halil Kara, Cüneyt Ceyhan, Hüseyin Kaya, Zeynep Kara, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, İ.B.K., H.E.K. ve H.A. adli kontrolle bırakıldı.
KAYNAK (DHA)
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 11 Mart 2025 13:13
Yorumlar (0)

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret

ANTALYA’DA KONYA RÜZGARI ESİYOR: KONYA MİRAY ETLİ EKMEK SALONU

Fatih Bayhan, Sebîlürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin Başarısının Arkasında

Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Samsun Rotary Kulübü’nde Kalkınma ve Refahı Anlattı
