Antalya City Expo kapılarını açtı

GÜNDEM, 11 Kasım 2021 17:56

Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Anfaş Fuar Merkezi’nde 9’uncu kez kapılarını açtı. Fuar 3 gün boyunca belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturacak.

Antalya City Expo kapılarını açtı

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin koordinatörlüğünde bu yıl 9’ncusu gerçekleştirilen Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ile Yerel Yönetimler Sempozyumu ziyaretçilere kapılarını araladı. Fuarın açılış törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanları, esnaf odaları, ticaret odaları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

City Expo her yıl daha da büyüyor

9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aktüel Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Kaya, Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin destekleri ile düzenlenen Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarının her yıl artan katılımla büyümeye devam ettiğini söyledi. Belediyelerin 3 gün boyunca yeni ürünler ve teknolojilerle, farklı markalarla tanışacağını bildiren Kaya, “Yeni uygulamalar, projeler, kent sakinlerinin daha iyi ve daha güzele ulaşması için yeni yatırımlar yine bu fuarda şekillenecek, ilk adımlar yine bu fuarda atılacak. Her yıl yarattığı ticari hacmi büyüterek yoluna devam eden fuarımız yine önemli işbirliklerine ev sahipliği yapacak, yine büyük bir ticari hacme vesile olacak. “dedi. 9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz de, şehircilik ve teknoloji fuarının belediyelerin imar, alt yapı, ulaşım, kent mobilyaları, park bahçe, su doğalgaz, arıtma, temizlik, yazılım gibi konularda bilgi alıverişinde bulunmasına vesile olacağını söyledi.

Belediyecilik halka hizmet etme sanatı

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici de, içinde bulunulan yüzyılın akademisyenlere göre şehirlerin yüzyılı olduğunu söyledi. 20. Yüzyılın ise ülkelerin yüzyılı olduğunu belirten Ekici, “Dünya ile ilgili bir politika oluşturacaksınız, küresel bir politika oluşturacaksınız bu politikanın hayata geçeceği yerlerde şehirlerdir. Geçen yüzyılda şehirler bilimin, ticaretin üretimin merkezi olarak görülürken, bugün küresel ticaretin temas noktaları. Biz şu anda Türkiye’nin dünya  kentindeyiz, Antalya'dayız. Ticaretin, turizmin ve tarımın başkentindeyiz. Dolayısıyla, halkımıza daha müreffeh, daha yaşanabilir, daha demokratik ve daha güzel hizmetler sunmak istiyorsak ve onları şehirlerimizde mutlu etmek istiyorsak mutlaka kalkınmaya yerelden başlanması gerekiyor. Ve bugün karşımızda kalkınmanın yerel mimarları var. Burada herkes bilgi ve tecrübesini paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunmakta… Bu fuarın dokuzuncusu yapılıyor, diğer şehirlerimizde buradan örnekler alarak birincisi, ikincisi yapılıyor. Belediyecilik halka hizmet etme sanatıdır. “ diye konuştu.

City Expo bir marka

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Antalya için çok önemli bir çalışmayı her yıl güçlü bir şekilde büyüterek, yoluna devam etme gayreti içinde olduğunu söyledi. Tütüncü, bir şehircilik fuarını 9 yıl üst üste sürdürebilmenin, bugünlere getirebilmenin kolay olmadığını belirterek, bu fuarı Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı döneminde başlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. City Expo fuarını 2014 yılından bu yana sürdürdüklerini dile getirerek, “Türkiye'de 9 defa tekrarlanan gelişerek, büyüyerek yoluna yolculuğuna devam eden önemli bir marka ortaya çıkarmayı başardı. 9 yıllık fuar yolculuğunda emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederim.  Şehircilik Fuarları, Türkiye'deki belediye başkanlarını, yerel yöneticileri, belediyelerin bürokratlarını bir araya getiren çok önemli bir olgu… Burada gerçekten Türkiye'nin bütün belediyelerine yapılan çağrıyla güzel bir buluşma, 3 gün boyunca güzel bir kucaklaşma ve çok farklı bir etkileşim meydana geliyor. Bu etkileşimden de kazanan hep şehirlerimiz oluyor. “dedi.

3 gün boyunca bilgi ve tecrübeler paylaşılacak

Şehircilik fuarlarının belediyeler için çok önemli olduğuna değinen Tütüncü, “Birçok noktayı gezerek, dolaşarak, araştırarak öğrenecekken bu fuarda öğrenebiliyoruz. 3 gün boyunca burada değişik sunumlar gerçekleşiyor, o sunumlar belediyecilerimizi, yerel yöneticilerimizin, uygulayıcılarımızın ufkunu geliştiren bir unsur oluyor. Antalya'ya da böyle misafirlerimizi davet ediyoruz onlarla birlikte beraber burada kalplerimizi gönüllerimizi birleştiriyoruz. Bu da ekstra bir fayda oluyor. Bu fuar hem niteliği itibariyle, hem bulunduğu pozisyon itibariyle, hem de sağladığı faydayı itibariyle birçok iyiliği, güzelliği, faydayı aynı anda hemşehrilerimize, şehrimize, ülkemize sunan bir etkinlik haline geldi. Her yıl artan bir heyecanla yoluna yolculuğuna devam ediyor. Umarım bu heyecan fırtınası yıllar içerisinde daha da büyüsün. Ve büyüyecektir, her yıl daha farklı bir heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Fuara katılan firmalarımızın ürettikleri, geliştirdikleri yeni teknolojilerle şehirlerimize daha güzel günler yaşatacağız” diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasının sonunda fuarın en büyük destekçisinin Türkiye Belediyeler Birliği olduğunu belirterek, teşekkürlerini iletti.

Şehirler yarışıyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile ekibine ve Türkiye Belediyeler Birliğine teşekkür ederek konuşmasına başladı.  Vali Yazıcı, “Hakan başkanımızın yaptığı işlerin ne kadar güzel olduğunu şehrin birçok alanında sürekli görüyoruz. İnanıyorum ki Türkiye'nin birçok ilinden belediyelerimiz, firmalarımız buradalar. Ve şunu hep birlikte turizmin başkentinden dünyaya bir kez daha göstereceğiz. Türkiye'de belediyecilik yapılıyor, hem de iyi yapılıyor. Tüm belediyelerimiz tatlı bir rekabet içerisinde… Artık şehirler yarışıyor. Amsterdam kendini sürekli öne çıkarıyor, Madrid, Barcelona öne çıkarıyor.  Ülkelerden çok bir şehir yarışı başladı. Bu yarışta tabii ki en büyük şehir tarihi ile kültürü ile nüfusuyla bütün dünyanın gözünün üstünde olması ile Tabii ki İstanbul… İstanbul'dan sonra da dünyaya açılan pencere Türkiye'yi insanların tanıdığı en önemli nokta Antalya… Biz turizmin başkenti olarak atlandırdığımız bu güzel şehri, dünya insanlarına sunarken doğal olarak en üst düzeyde belediye hizmetlerinde yapmak mecburiyetimiz var. Bunu yerine getirmek için tüm belediyelerimiz gayret içerisinde.. Büyük hedeflerimiz var. 2019 yılında yakaladığımız misafir sayısını inşallah önümüzdeki yıl aşacağız. Daha çok misafirimiz olacak. Daha çok insanımızı Antalya'ya gelerek Türklerle, Türkiye ile buluşturmuş olacağız. Böyle ağır bir sorumluluk var omuzlarımızda…”dedi.

 Antalya’daki belediyeler dünyaya hizmet sunuyor 

Şehirlerin yarıştığını belirterek sözlerini sürdüren Vali Yazıcı, “Bu şehir yarışında Antalya’nın Türkiye’nin önünde gidiyor olması lazım. Çünkü,  dünya şehri burası… Böyle ağır bir sorumluluğu taşıyoruz. Bu tür fuarlarla, teknoloji fuarları ile belediyelerin insanlara hizmet sunumunda ki, Antalya'daki belediyeler dünyadaki insanlara da hizmet sunuyor bir yarış halinde olması ve teknoloji son teknolojiyi kullanmaları gerektiğini hepimiz biliyoruz. Son teknolojiyi genellikle ilk kullanan birimler, kurumlar belediyeler… Bu yönden de ben belediyelerimize güveniyorum. Teknolojik bütün imkanları, bu şehre gelen bütün misafirlere sunmak adına en iyisini, en güzeli yapmaya devam edeceğiz. Yapıyoruz daha da iyisini yapacağız. Antalya'yı Antalya’ mızı bilinen şehirlerarasında en üst sıralara taşımaya hep birlikte devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın kapıları ziyaretçilere açıldı.  Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, konuklarla beraber fuar katılımcılarının stantlarını gezdi.

GÜNDEM, 11 Kasım 2021 17:56

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
KÜRŞAD TATAR’DAN AÇIKLAMA

KÜRŞAD TATAR’DAN AÇIKLAMA

CEM KOTAN: “KONYAALTI'NI KONYAALTILILAR İLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

CEM KOTAN: “KONYAALTI'NI KONYAALTILILAR İLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İKİ ÖNEMLİ PROTOKOL

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İKİ ÖNEMLİ PROTOKOL

CEM KOTAN: SİYASET PARAYLA YAPILIR DİYENLERE CEVABI DAYANIŞMAYLA VERDİK

CEM KOTAN: SİYASET PARAYLA YAPILIR DİYENLERE CEVABI DAYANIŞMAYLA VERDİK

TÜTÜNCÜ: “ANTALYA’YA HİZMET DAMGASI VURACAĞIZ”

TÜTÜNCÜ: “ANTALYA’YA HİZMET DAMGASI VURACAĞIZ”

BAŞKAN BÖCEK AŞT’NİN ‘HUYSUZ’ OYUNUNU İZLEDİ

BAŞKAN BÖCEK AŞT’NİN ‘HUYSUZ’ OYUNUNU İZLEDİ

KUTSAL GÖREV İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

KUTSAL GÖREV İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

DSP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKAN ŞAKLAR KAPALIYOL'DA

DSP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKAN ŞAKLAR KAPALIYOL'DA

ÇAM AĞAÇLARI KESİLDİ: VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERİYOR

ÇAM AĞAÇLARI KESİLDİ: VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERİYOR

İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞU: “ŞİŞİRİLMİŞ ŞOV GÖSTERİLERİNİZ, KAYBEDİLEN OYLARI GERİ GETİRMEZ.”

İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞU: “ŞİŞİRİLMİŞ ŞOV GÖSTERİLERİNİZ, KAYBEDİLEN OYLARI GERİ GETİRMEZ.”

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODAS’NDAN AÇIKLAMA:  ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODAS’NDAN AÇIKLAMA: ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!

ANTALYA'DA İŞ VE SİYASET DÜNYASI BİR ARAYA GELDİ: İSMAİL ÇAĞLAR'IN EV SAHİPLİĞİNDE İFTAR PROGRAMI

ANTALYA'DA İŞ VE SİYASET DÜNYASI BİR ARAYA GELDİ: İSMAİL ÇAĞLAR'IN EV SAHİPLİĞİNDE İFTAR PROGRAMI

HASAN SUBAŞI: “CEM, BİRÇOK DENEYİMLİ SİYASETÇİYE DERS VERECEK KADAR TECRÜBELİ”

HASAN SUBAŞI: “CEM, BİRÇOK DENEYİMLİ SİYASETÇİYE DERS VERECEK KADAR TECRÜBELİ”

OY KULLANMAYA ENGEL YOK

OY KULLANMAYA ENGEL YOK

KANAL V YAYINA KATILAN KOTAN: “TÜRKİYE İTTİFAKINI KONYAALTI’NDA GERÇEKLEŞTİRDİK”

KANAL V YAYINA KATILAN KOTAN: “TÜRKİYE İTTİFAKINI KONYAALTI’NDA GERÇEKLEŞTİRDİK”

UYSAL, ‘BELEDİYEMİZ SİZİN YÖNETİM MEKANİZMANIZ’

UYSAL, ‘BELEDİYEMİZ SİZİN YÖNETİM MEKANİZMANIZ’

MEHMET DÜLGEROĞLU: 1 NİSAN SABAHI HİZMET YERİNE BAHANE ÜRETENLERİ EVLERİNE GÖNDERECEĞİZ

MEHMET DÜLGEROĞLU: 1 NİSAN SABAHI HİZMET YERİNE BAHANE ÜRETENLERİ EVLERİNE GÖNDERECEĞİZ

26 MART SALI ANTALYA NÖBETÇİ ECZANELER

26 MART SALI ANTALYA NÖBETÇİ ECZANELER

UYSAL ‘BİRLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ’

UYSAL ‘BİRLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ’

FİNİKE'DE 300 PARSEL GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKTI:   İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞLU AÇIKLADI

FİNİKE'DE 300 PARSEL GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKTI: İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞLU AÇIKLADI

HUB ANTALYA GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

HUB ANTALYA GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BÖCEK ZOR GÜNDE ÜRETİCİNİN YANINDA

BAŞKAN BÖCEK ZOR GÜNDE ÜRETİCİNİN YANINDA

İYİ PARTİ MURATPAŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI KADRİYE ASLI GÖNCÜ, YENİGÜN MAHALLESİNDE BÜYÜK KATILIMLI İFTAR DÜZENLEDİ

İYİ PARTİ MURATPAŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI KADRİYE ASLI GÖNCÜ, YENİGÜN MAHALLESİNDE BÜYÜK KATILIMLI İFTAR DÜZENLEDİ

TABAN İTTİFAKI BULUŞTU

TABAN İTTİFAKI BULUŞTU

İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞLU HALKIN SESİNE KULAK VERDİ!...

İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞLU HALKIN SESİNE KULAK VERDİ!...

İYİ PARTİ’NİN BALA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LEVENT GÜRBÜZ, BAĞIMSIZ ANKETLERDE ÖNDE GÖRÜNÜYOR

İYİ PARTİ’NİN BALA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LEVENT GÜRBÜZ, BAĞIMSIZ ANKETLERDE ÖNDE GÖRÜNÜYOR

GÜNEŞ PATLAMASI DÜNYA'YI SALLIYOR: SON 6 YILIN EN GÜÇLÜ FIRTINASI KUTUP IŞIKLARINI TÜRKİYE'YE TAŞIYOR

GÜNEŞ PATLAMASI DÜNYA'YI SALLIYOR: SON 6 YILIN EN GÜÇLÜ FIRTINASI KUTUP IŞIKLARINI TÜRKİYE'YE TAŞIYOR

MURATPAŞA, GIDA POLİTİKA REHBERİ İÇİN SELANİK’TE

MURATPAŞA, GIDA POLİTİKA REHBERİ İÇİN SELANİK’TE

ANTTALKS’IN KONUĞU  BEDRETTİN DALAN

ANTTALKS’IN KONUĞU BEDRETTİN DALAN

TEMİZLİK TAKINTISI NEDİR? KİMLER DE GÖRÜLÜR?

TEMİZLİK TAKINTISI NEDİR? KİMLER DE GÖRÜLÜR?

KIRBIYIK HOLDİNG KEPEZSPOR’A SPONSOR OLDU

KIRBIYIK HOLDİNG KEPEZSPOR’A SPONSOR OLDU

MURATPAŞA, TÜRKİYE’YE ÖRNEK

MURATPAŞA, TÜRKİYE’YE ÖRNEK

CEM KOTAN’DAN COŞKULU MİTİNG

CEM KOTAN’DAN COŞKULU MİTİNG

DSP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKAN ŞAKLAR ANTALYALILARA SESLENDİ

DSP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKAN ŞAKLAR ANTALYALILARA SESLENDİ

BEDİRHAN AKYOL BAĞLAR İÇİN GERÇEK BELEDİYECİLİK PROJELERİNİ PAYLAŞTI

BEDİRHAN AKYOL BAĞLAR İÇİN GERÇEK BELEDİYECİLİK PROJELERİNİ PAYLAŞTI

KEMER’DE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE, MUSTAFA GÜL RAKİPLERİNE FARK ATTI!

KEMER’DE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE, MUSTAFA GÜL RAKİPLERİNE FARK ATTI!

CİNAYET ŞÜPHELİSİ KADIN, TESLİM OLDU: POLİS SORUŞTURMAYI SÜRDÜRÜYOR

CİNAYET ŞÜPHELİSİ KADIN, TESLİM OLDU: POLİS SORUŞTURMAYI SÜRDÜRÜYOR

İSTANBUL'DA DAEŞ'E YÖNELİK OPERASYON: 12 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İSTANBUL'DA DAEŞ'E YÖNELİK OPERASYON: 12 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

DSP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAKAN ŞAKLAR SERİK’TE

DSP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAKAN ŞAKLAR SERİK’TE

TÜTÜNCÜ’DEN ÇALIŞANLARINA MÜJDE VAR

TÜTÜNCÜ’DEN ÇALIŞANLARINA MÜJDE VAR