Haşmet Öyken AGC başkan adaylığını açıkladı
GÜNDEM, 25 Ağustos 2021 08:05Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Sekreteri Haşmet Öyken, Ekim ayında yapılacak olan başkanlık seçimine aday olduğunu açıkladı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Sekreteri Haşmet Öyken, Ekim ayında yapılacak olan başkanlık seçimine aday olduğunu açıkladı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği toplantıda başkanlık adaylığını açıklayan Öyken, “Bugünkü toplantımız bir adaylık açıklamasıdır. Yönetimiz kurulumuzla bir başka buluşmada karşınıza çıkacağız. İnanın bizim yönetimimiz, hepinizin takdir ettiği, tanıdığı, sevdiği, arkasında gönül rahatlığı ile duracağınız tertemiz bir yönetim olacak” dedi.
Haşmet Öyken, Ekim ayında yapılacak olan başkanlık seçimine adaylığını Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Adaylığını açıkladığı konuşmasında, seçilmesi halinde kongrenin ertesi günü kapılarının herkese açık olacağını belirten Öyken, Antalya basının yaşadığı sorunları birlik ve beraberlik içerisinde çözeceğini söyledi. Öyken, konuşmasında başkan seçildiği takdirde yapacağı projelerden de bahsetti.
“Amacımız AGC’ye güç katmak”
AGC’ye adaylığını açıklayan Haşmet Öyken, “Kurucularımız başta olmak üzere bu mesleğin kahrını çekip, tecrübeleriyle bizi bu günlere getiren, saygıda hiçbir zaman kusur etmeyeceğimiz büyüklerimizin de henüz yeni üye olan en genç üyelerimizin de içinde olmaktan onur duyacağı bir gazeteciler cemiyeti hayaliyle yola çıktık. Biz bu kapıdan girince siyasi görüş, ideoloji, din, dil, ırk ayrımı yoktur. Amacımız, basın mesleğine, 37 yıllık Antalya Gazeteciler Cemiyetine güç katmak. Bu mesleği özveriyle yapan meslektaşların ekonomik ve demokratik haklarını savunmak. Bugünkü toplantımız bir adaylık açıklamasıdır. Yönetimiz kurulumuzla bir başka buluşmada karşınıza çıkacağız. İnanın bizim yönetimimiz, hepinizin takdir ettiği, tanıdığı, sevdiği, arkasında gönül rahatlığı ile duracağınız tertemiz bir yönetim olacak” diye konuştu.
“Gazetecilerin ev sahibi olmaları için girişimler”
Başkan seçilmesi halinde yapacağı çalışmalardan bahseden Öyken, “ Uluslararası bir basın merkezi kurma hedefimiz var. Meslektaşlarımızı bir lokale kavuşturmak, cemiyetimizin ismini ulusal ve uluslararası yarışmalarda duyurmak, gazeteci arkadaşlarımızı ev sahibi olmaları için girişimlerde bulunmak gibi projelerimiz var” şeklinde konuştu.
Yapmak istedikleri AB projelerine de değinen Öyken, “ Yönetimde sadece başkan ve yönetim kurulu değil her üyemizin görev alacağı komisyonlar olacak. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde hiçbir zaman kişisel ipotekler koymayacağız. Başkanlığın, 2 ya da 3 dönemle sınırlandırılmasını düşünüyoruz. İleride yapacağımız bir AB projesinden bahsetmek istiyorum. Avrupa Birliği Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi kapsamında telif destek programını Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak hayata geçirmek istiyoruz. Basın İş Sözleşmesi’ne bağlı olmayan işsiz ve genç gazeteci arkadaşlarımızın yararlanacağı telif destek programını en kısa sürede hayata geçireceğiz. Basın kartlarının bir kriter olarak gazetecilerin önünü kesmemesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
GÜNDEM, 25 Ağustos 2021 08:05
Yorumlar (0)

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret
