Kepez’den hayvanlara hastane ve doğal yaşam parkı
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 24 Mayıs 2021 18:10Kepez Belediyesi, değer verdiği sokak hayvanları için Türkiye’de bir numara olacak bir hastane ve doğal yaşam parkı inşa ediyor. Ünsal Mahallesi’nde 13 bin 600 metrekare alana kazandırılacak olan projenin temeli bu yıl içerisinde atılacak.

Mayıs meclisinde ‘Hayvan Hakları Komisyonu’ kuran Kepez Belediyesi, kıymet verdiği sevimli dostlarımız hayvanların yaşamlarını güzelleştirecek muhteşem bir esere imza atıyor.
Sokak hayvanları için mama üreten, parklarına mama, su kapları ile kedi ve kuş evleri yerleştiren Kepez Belediyesi, Türkiye’nin en güzel ve nitelikli sokak hayvanları hastanesi ile doğal yaşam parkını yapmaya hazırlanıyor.
Kepez Belediyesi, bugüne kadar yüzlerce hayvanının geçici barınma ve tedavisinin gerçekleştirdiği Veterinerlik Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni, modern bir hastaneye dönüştürüyor.
123 projeden biri daha yapılıyor
Ambulans hizmetinin de sunulacağı hayvan hastanesi, eğitim parkı, oyun parkı, rehabilitasyon merkezi ve sahipli hayvanlar misafirhanesinin olacağı doğal yaşam parkının içerisinde hizmet verecek.
Başkan Hakan Tütüncü’nün bu dönem için vaat ettiği 123 projeden biri olan Kepez Belediyesi Sokak Hayvanları Hastanesi ve Doğal Yaşam Parkı, Ünsal Mahallesi’nde 13 bin 600 metrekare alana inşa edilecek.
Yeri ve mimari projesi tamam
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, sokak hayvanları hastanesi ve doğal yaşam parkının Türkiye’de bir numara olacağını söyledi. Başkan Tütüncü, sokak hayvanlarına değer veren bir belediye olduklarının altını çizerek, projeyle ilgili şu açıklamayı yaptı. Örnek bir hayvan hastanesini hayata geçiriyoruz. Hastanenin yeriyle ilgili problemi çözdük. Mimari projesi tamamlanan hayvan hastanesi ve doğal yaşam parkını yatırım programımıza aldık. Yakın bir zamanda yapım ihalesine çıkacağız. İnşallah bu yıl içerisinde son derece modern bir hayvan hastanesinin temelini atacağız. Hastaneyi yıl içerisinde de tamamlamayı hedefliyoruz. Böylelikle Varsak'taki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, çok daha güzeldir hayvan hastanesine dönüştürmüş olacağız. Hayvan hastanesiyle hem veteriner sayımızı hem de yardımcı personel sayımızı artırarak, sokak hayvanlarına daha farklı bir yaklaşımla hizmet edecek kurumsal, düzgün, alanında örnek bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız.”
Tütüncü, hayvan hastanesi ile doğal yaşam parkının mimari projesini çizerek, belediyeye hediye etmesinden dolalı Meclis Üyesi Nejat Ateş’e de teşekkür etti.
Hayvanlara ambulanslı hastane
Sokak hayvanları ile evcil türlerin yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tedavisinin yapılacağı Kepez Sokak Hayvanları Hastanesi, 2 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak. Ambulans hizmetinin olacağı hastanede, 4 ameliyathane bulunurken, kan tahlil laboratuarı, yoğun bakım ve acil ünitesi, diş polikliniği, röntgen, ultrason hizmetleri verilecek.
Doğal yaşam parkında barınak, köpek eğitim parkı, rehabilitasyon merkezi, oyun parkları ve sahipli hayvanlar için misafirhane bulunacak.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 24 Mayıs 2021 18:10
Yorumlar (0)

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Şok İddia!

YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene
