CW Enerji 10 bölümden oluşan enerji kitabının basımını gerçekleştirdi
GÜNDEM, 14 Nisan 2021 21:30CW Enerji, sektöre yeni başlayanlara ışık olacağını belirttiği, 10 bölümden oluşan enerji kitabının basımını gerçekleştirdi. Konu ile ilgili konuşan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Savran, “Kitabın ilki çıktı. Bu kitabı kimlere verdiğimizi kayıt altına alacağız. İsteyen herkes kitabı talep edebilir. Kerkük’te petrol rafineri var. Tüm enerji firmaları o rafineri kadar değerli. Günümüzün enerjisi artık petrol değil, güneş” dedi.


CW Enerji, sektöre yeni başlayanlara ışık olacağını belirttiği, 10 bölümden oluşan enerji kitabının basımını gerçekleştirdi. Konu ile ilgili konuşan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Savran, “Kitabın ilki çıktı. Bu kitabı kimlere verdiğimizi kayıt altına alacağız. İsteyen herkes kitabı talep edebilir. Kerkük’te petrol rafineri var. Tüm enerji firmaları o rafineri kadar değerli. Günümüzün enerjisi artık petrol değil, güneş” dedi.
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Savran, 22 yıldır enerji sektöründe biriktirdiği tecrübeleri, ekip arkadaşları ile birlikte harmanlayarak bir kitap hazırladı. Toplam 10 bölümden oluşan kitapta güneş enerjisinin kullanılabileceği her alan için bilgiler yer alıyor.
“Güneş enerjisi nerede aklınıza geliyorsa oralarda kullanılmak üzere bir kitap yazdık”
Güneş enerjisinin olduğu her yerde kullanılabilecek bir kitap yazdıklarını belirten CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Savran, "Bu zamana kadar almış olduğum ve yaşamış olduğum sektördeki olan problemleri ve ilk kurulumda yapılması gereken her şeyi bu kitapta topladım. Elektrikle alakalı herhangi bir problemlerini çözebilecekleri ve başlangıç ışığı tutabilecek formüller kurarak güneş enerjisi ile alakalı sadece yatlarda, teknelerde, villalarda, güneş enerjisi nerede aklınıza geliyorsa oralarda kullanılmak üzere bir kitap yazdık” dedi.
“Hatayı sıfıra indirmeyi amaçlıyoruz”
Kitapta her şeyi ince ayrıntılarına kadar verdiklerini belirten CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Savran, “Bu kitabı 2017’de kendi iç şirketimdeki pazarlamacı ve teknik elemanlarımızın eğitimi için bir ön taslağını hazırlamıştım. 7 ay içerisinde de biraz üzerine düşerek teknik verilerinde doğruluğunu tek tek teyit ederek 500 sayfaya yakın bir kitap haline geldi. Kitap, 10 bölümden oluşuyor. Sulama ile ilgili sektörümüzde bir bilgi alınmak isteniyorsa, off grid veya on grid ile alakalı isteniyorsa ilgili sayfayı açıyor, ilgili sayfa açıldığında panelin nasıl seri bağlanacağını, nasıl paralel bağlanacağını, bir batarya ile panelin nasıl bağlanacağını, sistem kitini nasıl kullanacağını dair hepsini bu kitapta topladık. Kabloların rengini kadar göstererek hatayı sıfıra indirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
“Günümüzün enerjisi artık petrol değil, güneş”
Güneşin, petrol gibi değerli olduğunu belirten Tarık Savran, “ Bu kitabı kimlere verdiğimizi kayıt altına alacağız. İsteyen herkes kitabı talep edebilir. Kerkük’te petrol rafineri var. Tüm enerji firmaları o rafineri kadar değerli. Günümüzün enerjisi artık petrol değil, güneş. Bilgiler çok değerli. Bu bilgileri çocuklarımıza öğretip, ürünleri Türkiye’de üretip diğer dünya ülkelerine inşallah hep beraber satacağız. Türkiye’deki bütün vatandaşlarımıza bu işi öğreteceğiz. Buradan da Balkanlara, Türkmen ülkelerine, Arap yarımadalarına, Afrika yarımadasına, bizim çocuklarımız gidecek bu işi onlara öğretecek” ifadelerini kullandı.
GÜNDEM, 14 Nisan 2021 21:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret
