Türk futbolunun efsane ismi Özkan Sümer hayatını kaybetti
GÜNDEM, 22 Aralık 2020 21:38Trabzonspor ile 2 kez Süper Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 Süper Kupa kazanan Türk futbolunun efsane isimlerinden Özkan Sümer 80 yaşında hayatını kaybetti.

Trabzonspor’un efsane kadrosunda futbolculuk ve teknik adamlık yapan, 2001 yılında da bordo-mavili kulübün başkanlığına getirilen, Türk futboluna sayısız oyuncu kazandıran Özkan Sümer tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Onkoloji Yoğun Bakım servisinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
MAÇKA’DA TOPRAĞA VERİLECEK
Trabzonspor eski futbolcusu, eski başkanı, eski teknik direktörü, eski Futbol ve Altyapı Genel Koordinatörü, Divan Kurulu Üyesi, İstişare Kurulu Başkanı ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer’in cenazesi bugün saat 14.00’de İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Maçka’daki aile mezarlığında toprağa verilecek. Öte yandan pandemi kuralları nedeniyle Özkan Sümer’e tören düzenlenmeyecek.

1967’DE TRABZONSPOR’DA HİZMETE BAŞLADI
80 yaşındaki efsane isim Türk futbolu için “futbolun bilge insanı”, “futbolun profesörü” olarak tanımlanıyordu. Ocak 1940’ta Trabzon’un Maçka ilçesinde üç kardeşin ortancası olarak dünyaya gelen Özkan hoca, ilkokulu Maçka’da okurken, ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamlamış.
Ortaokul yıllarında İdmanocağı ile futbolculuk kariyerine başlayan Özkan Sümer, Trabzonspor’un kuruluşuyla birlikte (1967) bordo-mavili formayı sırtını geçirdi.
Futbolculuğunun ardından teknik direktörlüğe soyunan Sümer, 1978 yılında Trabzonspor’un hocası oldu ve Karadeniz ekibi, Özkan Sümer ile 1978-1979 ve 1980-1981 sezonunda şampiyonluğa uzandı.
Özkan Sümer, 1983-1984 sezonunda Galatasaray’ı çalıştırdı. Ertesi sezon yeniden Trabzonspor’a dönen Sümer, burada bir yıl görev yaptı. 1990-1991 ve 1997-1998’de de bordo-mavili ekibin başında yer alan deneyimli teknik adam, Denizlispor, Samsunspor ve Konya Mobellaspor’da birer yıl hizmet verdi.
2001 yılında Trabzonspor’un başkanlığına getirilen Özkan Sümer, 2003-2004 sezonunun henüz ikinci haftasında görevinden istifa etti.
TFF’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Geride kalan günlerde 80. yaşını geride bırakan Sümer, Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlığını yaptığı şu anki bordo-mavili yönetimde genel koordinatörlük görevini yürütüyordu.
Sümer’in vefatıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türk futbolunun efsane ismi, A Milli Takımımızı bir dönem çalıştıran, Trabzonspor’un eski futbolcu, teknik direktör ve Başkanlarından Özkan Sümer’in bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 20 Kasım 1940 Trabzon doğumlu olan Özkan Sümer, Bordo-Mavili takımda futbol oynadı, uzun yıllar teknik direktör olarak çalıştı. Birçok kademede görev yaptığı Trabzonspor Başkanlığını da yapan Sümer, 1980 yılında A Milli Takımımızın teknik direktörlüğü görevinde de bulundu. Birçok takımda Türk futboluna unutulmaz katkılar sağlayan tecrübeli futbol adamı birçok ismi futbolumuza kazandırdı. Özkan Sümer’e Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri, Trabzonspor Kulübü ve futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.”
GÜNDEM, 22 Aralık 2020 21:38
Yorumlar (0)

Kıbrıs’ın Genç Yıldızı: Aziz Altunel

Kıbrıs’ın Genç Yıldızı: Aziz Altunel

Halkın Adamı Bedri Yalçın: Anadolu Birliği Partisi'nin Sessiz Kahramanı

Anadolu Birliği Partisi'nden Ümit Uysal’a Teşekkür Mesajı

İstanbul İçin Korkutan Deprem Senaryosu: İlk 3 Gün Müdahale Edilemeyebilir

Antalya’da Önemli Buluşma: Sivil Toplum ve Siyaset Temsilcileri Bir Arada

16 Mayıs "Ulusal Erişilebilirlik Günü" Olarak İlan Edildi

SENDİKALARDAN DİYARBAKIR ANNELERİNE "TERÖRSÜZ TÜRKİYE " ZİYARETİ VE DESTEĞİ

Kristal Ayaklar Sezon Finalinde Kıvılcım Kalay Rüzgarı

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak

Zafer Partisi Rize Fındıklı İlçe Binası Coşkuyla Açıldı!

Çayyolu Sahne’de Cem Özer Gösterisi, Revancan Aytin’in Katkılarıyla Parladı

Mağdurlar Müge Anlı Yada Esra Erol'a Başvurabilir

Aleyna Arıkan ile Durmuş Altay Nişanlandı: Unutulmaz Bir Geceye İmza Attılar

Konya'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Çevre İllerde de Hissedildi

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Geçim Meselesi, Seçim Meselesinden Daha Önemli”

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı etkili müdahale

BAŞKAN KOTAN, ‘‘KONYAALTI SANATLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK’’

Yasemin Şener’den İstanbul’da Görkemli Organizasyon: Büyük Buluşma Geliyor

Hüseyin Özdilek MTAL’den Karnaval Tadında 19 Mayıs!

ANQI'nin Büyülü Yolculuğu: Hiromita İstanbul'da Sanatseverlerle Buluşuyor

ÇATSANDER’den BESOB’a Sert Tepki: “Yüzyılın Peşkeşi Son Bulsun!”

Artı Boat Show Ankara’da Rapthor Marine Standına Yoğun İlgi

AVRUPA MÜZİK TOPLULUĞU’NDAN NOSTALJİ DOLU BİR GECE

Teoman Mutlu, gündemde olan Genel Af söylemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Terme Erenköy’de Şehit İsminin Olduğu Yolda Çile: Uzun Süredir Çözülmeyen Yol Sorunu!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Ev Kadınlarına Emeklilik Açıklaması: İlk Kez Tarih Verdi

“Umut Hakkı” Tartışması Siyasetin Gündeminde: Tepkiler Peş Peşe Geldi

Erdoğan’dan Zirai Don Uyarısı: "Bazı Ürün Gruplarında Ciddi Hasar Var"

Trump’tan Putin’e Ateşkes Tepkisi: “Ben Olmazsam Gelmeyebilir”

Adalya Vakfı’nın yeni yönetim kurulu belirlendi

Narenciye balı koruma altında

“Sizi Bu Çözüme Kim Mahkûm Etti? Milletimize Açıklayın

Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Ramazan Çakı’dan Gururlandıran Başarı!

Onur Akın'ın adını kullanan dolandırıcılar bağışla para topladılar

Antalya’da lezzetin yeni standardı

Hakkari'de Feci Olay: 6 Yaşındaki Abdulkerim Su Kuyusuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sert Sözler: “Düğmeye Basınca 180 Derece Dönen Siyasetçilerden Değiliz”
