DİKKAT DİKKAT DİKKAT….BEYCİK HALKI ACİL ÇAĞRIDA BULUNUYOR
, 12 Aralık 2020 14:38DİKKAT DİKKAT DİKKAT….BEYCİK HALKI ACİL ÇAĞRIDA BULUNUYOR

BEYCİK KÖYÜ’NDEN ANTALYA VALİMİZE, KEMER KAYMAKAMIMIZA, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZE ÇAĞRIMIZDIR
Tüm yetkililere,
Biz Kemer ilçesine bağlı Beycik Köyü mukimleri, köyümüzde Ulupınar İşletme Şefliği’ne bağlı 20 hektarlık ormandaki düz kesimi 2 köy azamız ve bir Beycik mukimimizin başvurusu ile 2 Aralık 2020 tarihinde, yürütmeyi durdurma istemiyle yargıya taşıdık. Yürütmeyi durdurma istemimizin gerekçesi, kesimden sonraki yoğun yağışlarda bölgedeki sel derelerinin hayati tehlike oluşturabilecek nitelikte olmasıdır. Biz, Beycik Senirkent olmasın diyoruz ve orman kesiminden sonra köyümüzün 60 ila 70 yıl boyunca sel ve moloz felaketlerine karşı korumasız kalmaması için çabalıyoruz. Davamız Antalya 5. İdare Mahkemesi’nde hakim önüne çıkmayı beklemektedir. Esas numarası 2020 / 995’tir.
Ne yazık ki bizim hayati risk kaygısıyla hukuka başvurumuz, kesimin, hakim davamızı görene dek askıya alınmasını getirmemiştir. Geçtiğimiz pazar günü, bizler pandemi tedbirleri dahilinde evlerimizde iken ormanımıza yeniden kesime gelinmiştir. Bu kesim, Pazartesi günü, Beycikliler tarafından ikinci kez, bu defa ihaleyi alan firma ile görüşülerek engellenmiştir. Fakat kendi çabamızla geliştirdiğimiz diyaloglarda firmaya verilen kesim tamamlama süresi öne çıkmakta, kesimi zamanında bitirmez ise cezalı duruma düşüleceği belirtilmektedir.
Bizler biliyoruz ki hukuken Orman Bölge Müdürlüğü bu süreyi kolayca uzatabilir ve bu, yaygın bir uygulamadır. Bizim konudan davacı olma gerekçelerimiz, bu uzatmayı hak edecek kadar hayati, insani, nesnel ve bilimseldir. Bu uzatma, firmanın öne sürdüğü sıkıntıyı giderecektir. Biz Beyciklilerin kendimizi hukuk önünde ifade etmemize ve yasalarımızın bize tanıdığı koruyucu haklarımızı kullanmamıza olanak tanıyacaktır. Beyciklilerin telafisi olanaksız hasar risklerinden bahsedip “bugünümüzün ve çocuklarımızın geleceği için” açıyoruz dediği, çok çalışarak hukuka ulaştırdığı bir davada hakim kararını beklemeden kesim yapılması bizleri ve toplumu vicdanen yaralamaktadır.
Biz bu talebimizi dilekçelerimiz ile ilgili kurumlara da ileteceğiz. Ancak pandemi koşullarının kısıtladığı durumlarda, kurumların kapalı olduğu hafta sonlarında hızla teşebbüs edilen kesimler karşısıda kendi gayretlerimizle bulduğumuz diyaloğa dayalı çözümler, biz Beyciklilerin kaygılarına ilaç olmamaktadır. Bizi bir hakim dinlesin istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Bizim gerekçelerimizle hukuka erişmiş bir dava hakim önüne çıkmadan kesim yapılması, artık bir vicdan meselesidir diyoruz.
Tüm yetkililerimizi bu konu hakkında bilgilendirir, duyarlılığa davet eder ve mahkeme başlayana dek kesimin durdurulması konusunda bize yardımcı olmaya davet ederiz.
Saygılarımızla
Beycikliler
Yorumlar (0)

Gazeteci Mehmet Çiçek " Mehmet Tekbaran Kardeşimizin Mekanı Cennet Olsun

Genel Başkan Bedri Yalçın: “İznik’te Milli Mücadele Ruhu Yeniden Canlanacak!”

BELEDİYEDEN EMEKÇİLERE SKANDAL TEHDİT

ULUSLARARASI MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZI SKY HABER TV, TÜRKİYE GENEL MERKEZİNİ AÇTI

Bizim Parti'de Yeni Atamalar: İsa Demirel Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Vekili Oldu

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU

Başkan Uysal, ‘Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek’

AB ülkeleri ücret ortalaması 3.155 Euro, Türkiye'de 873 Euro

Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN ; “Susuz Tarım Değil, Suskun Siyaset Bitmeli!”

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: UMUTSUZLUK YOK KARDEŞLERİM

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı'ndan Teşekkür

Var mısınız denemeye?

Düzeltme ve Kamuoyuna Özür

AHMET KEDİK'TEN TARİHİ ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE BİZİM PARTİ DAMGASINI VURACAK

Vefat Eden Basın Emekçisi Ümit Özdal’ı Rahmetle Anıyoruz

Sekiz Ayda On Etkinlik;Onuncusu: Perge Antik Kent Doğa için bir adım atan herkese sonsuz teşekkürler…

MSG Yapım'dan Taziye Mesajı

CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki: “Bu saldırı milletin iradesine yapılmıştır!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini Hıdırellez Şenliği ile kutlayacak

İmamoğlu'ndan Montaj İddialarına Sert Yanıt: "Bu Filmi Bu Millet İzledi!"

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırının Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı! Şüpheli Tengioğlu’nun Çarpıcı İfadeleri ve Geçmişi Gündemde

Dünya Gençlik Konseyi’nden Genç Girişimcilere Destek

Köksal Selçuk’tan Sert Tepki: “Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Milletimizin Değerlerine İhanettir”

CHP Lideri Özgür Özel’e Saldıran Kişi Selçuk Tengioğlu Çıktı: Geçmişinde Çocuk Cinayeti Var

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı
