Koronavirüs vakaları artışa geçen ilimizde, yeni önlemler alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısının arttığı iller arasında gösterdiği Konya'da 6 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Söz konusu kişilerin yaşadığı 2 ev için karantina uygulaması başlatıldı. 

07 Temmuz 2020
Koronavirüs vakaları artışa geçen ilimizde, yeni önlemler alındı

Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Yığar Mahallesi'nde 6 kişide koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine Yunak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla söz konusu kişilerin yaşadığı 2 ev için karantina uygulaması başlatıldı.

14 GÜNLÜK KARANTİNA UYGULANACAK

Salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak için alınan karantina kararının 14 gün boyunca uygulanacağı belirtildi.

<a class='keyword-sd' href='/koronavirus/' title='Koronavirüs'>Koronavirüs</a> vakalarının arttığı Konya'da 2 ev için karantina uygulaması başlatıldı

Kararın ardından evler giriş ve çıkışlara kapatılırken, karantinadaki vatandaşların ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek gurubunun karşılayacağı belirtildi.

VAKA SAYISININ EN ÇOK ARTTIĞI İLLER ARASINDA

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde ortalama vaka sayısının en çok arttığı iller arasında Konya'yı da göstermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.