Koronavirüs testi pozitif çıktığı için nakil listesinden çıkarılan karaciğer hastası kız, hayatını kaybetti

İngiltere'de karaciğer nakli beklerken koronavirüs testi pozitif çıkan 21 yaşındaki bakımevi çalışanı genç kız, nakil listesinden çıkarıldıktan günler sonra hayatını kaybetti.  

13 Nisan 2020
Koronavirüs testi pozitif çıktığı için nakil listesinden çıkarılan karaciğer hastası kız, hayatını kaybetti

1
 
İngiltere'de yaşayan 21 yaşındaki bakımevi çalışanı Katie Horne, şiddetli öksürük ve nefes almada zorlanma şikayeti ile dört hafta önce hastaneye kaldırıldı.
2
 
Kaldırıldığı hastanede muayesini yapılan Katie'nin durumunun ciddi olduğu anlaşılınca Princess Royal hastanesine sevk edildi.
3
 
Hastanede, karaciğerinin iflas ettiği ve nakile ihtiyacı olduğu anlaşılınca King's College hastanesine kaldırıldı. Hastanede ciğer nakli operasyonu için beklerken, genç kızın durumu ağırlaştı.
4
 
Yapılan muayenede virüs kaptığı tespit edilen Katie, ciğer nakli yapılacak hastaların listesinden çıkarıldı. Katie, 15 gün süren hem karaciğer yetmezliği hem de virüsle olan mücadelesini kaybetti.
5
 
Kız kardeşinin ölümünden dolayı açıklama yapan Katie'nin ablası Emma, kız kardeşini virüsten dolayı Cumartesi günü kaybettiklerini, insanların virüsün ne kadar ciddi bir tehlike olduğunu herkesin anlaması gerektiğini söyledi.
6
 
Şu ana kadar vaka sayısının 84 bin 279 'a ulaştığı İngiltere'de 10 bin 612 hayatını kaybetti.
7
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.