İstanbul’da toplu taşıma araçlarına maske takmayanlar alınmayacak

 

04 Nisan 2020
İstanbul’da toplu taşıma araçlarına maske takmayanlar alınmayacak

İstanbul’da otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcuların alınmayacağı öğrenildi.

Yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında pazar yerleri, market gibi insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden edinilen bilgiye göre; 4 Nisan'dan itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcuların alınmayacağı öğrenildi.

İBB'den 100 bin maske açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, toplu taşımaya getirilen maske zorunluluğunun ardından İstanbullulara 100 bin maske dağıtılacağını duyurdu.

Ongun, Twitter hesabında şu mesajı paylaştı:

"Metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarımızda yarın 100 bin adet maske vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır, bilginize."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.