göçük altında kalan madencilerden çalışmalara devam edin sakın durmayın notu.

Çin'in Wucailonghushan altın madeninde meydana gelen patlamada 22 işçi göçük altında kaldı. Ekiplere not ulaştıran madenciler, çalışmalara devam edilmesi çağrısı yaptı. 

18 Ocak 2021
göçük altında kalan madencilerden çalışmalara devam edin sakın durmayın notu.

Çin’de göçük altında kalan madencilerden not: Sakın durmayın

 

Çin’in doğusundaki Shandong eyaletine bağlı Qixia şehrinde bulunan Wucailonghushan altın madeninde patlama meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken, göçük altında 22 işçinin kaldığı ve mahsur kalan madencilere ulaşmak için açılan kuyudan çelik halatlar uzatması ile madencilerin hayatta oldukları öğrenildi.

Quixia Arama Kurtarma ekibine bağlı yetkililer, 12 madencinin hayatta olduğunu, 10 madencinin durumunun ise belirsiz olduğunu ifade etti. Yetkililer, madenin beşinci orta bölümünde 11 madencinin, madenin altıncı orta bölümünde ise 1 kişinin olduğunu ifade etti.

ACİL İLAÇ İSTEDİLER

Göçük altında bulunan 12 işçinin kurtarma ekiplerine ilaç istekleri ve bulundukları durumu anlatan yazılı bir not göndermeyi başardığı belirtildi.

 
 
Göçük altında kalan işçilere ait notta, “Acil olarak soğuk ilaç, ağrı kesici, tıbbi bant, harici antiinflamatuar ilaçlara ihtiyacımız var ve 3 kişinin yüksek tansiyonu var. Kurtarma ekibinin durmamasını diliyoruz, böylece hala ümidimiz olabilir. Teşekkürler” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.