EXPO alanı Hollywood prodüksiyonu ‘Five Eyes’ için Madrid Havalimanı’na dönüştürüldü.

Antalya’daki EXPO 2016 alanı, ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie ve aksiyon filmlerinin yıldızı Jason Statham’ı bir araya getiren Hollywood prodüksiyonu ‘Five Eyes’ için Madrid Havalimanı’na dönüştürüldü. 

29 Ocak 2021
EXPO alanı Hollywood prodüksiyonu ‘Five Eyes’ için Madrid Havalimanı’na dönüştürüldü.

ANTALYA’DA MADRİD HAVASI

 

ANTALYA’DA EXPO fuar alanında çekilen Hollywood yapımı ‘Five Eyes’ adlı casusluk filminde ünlü oyuncu Jason Statham’a Aubrey Plaza, Cary Elwes ve Josh Hartnett eşlik ediyor. Filmin etkileyici oyuncu kadrosunun genişletileceği, yıldız isim Hugh Grant ile filme katılması için görüşmelerin yapıldığı açıklandı. ABD merkezi Miramax ile İngiltere ve İrlanda merkezli STX yapım şirketlerinin ortaklığında çekilen yönetmen koltuğunda Guy Ritchie oturuyor.
EXPO’YA HAVALİMANI
İlk sahneleri İspanya’da geçen filmin çekimleri için EXPO alanı Madrid Havalimanı’na dönüştürüldü. Fuaye alanına İspanyolca uçuş panoları, bilet gişeleri, gelen giden yolcu işaretleri, uçaklara giden kapılar yerleştirildi. Kapının önünde İspanyol plakalı araçlar ve beyaz üzerine kırmızı şeritli taksiler bekliyor. EXPO alanında başlayan çekimler Kaleiçi’nde, Karaalioğlu’nda, Kemer ve Manavgat’a bağlı Köprülü Kanyon’da devam edecek.
KURŞUN GEÇİRMEZ VİLLA
Filmin başrol oyuncusu Jason Statham, Serik’in Kadriye bölgesindeki Regnum Carya’da kalıyor. Daha önce Antalya’da konser veren Jennifer Lopez’in de kaldığı oteldeki 3 katlı villa Statham’a tahsis edildi. 10 kişinin kalabildiği, helikopter transferi, özel şoför ve araba verilen 3 bin 500 metrekare alandaki villanın bütün camları kurşun geçirmez. Film ekibi tarafından iki konferans salonunun da film projesi için kiralandığı Akra Barut’un önünde film tırları duruyor.
ÇEKİMLER 3 AY SÜRECEK
Antalya’daki film süreci çok başarılı ilerlediği için çekim süresinin ve sahnelerin artırıldığını söyleyen Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, “Hatta farklı ülkelerde planladıkları çekimleri de daha sonra fikir değiştirip burada çekmek üzere anlaşmışlar. Ekibin tamamı yaklaşık üç ay burada. Filmin neredeyse tamamı Antalya’da çekilecek. Bu memnuniyeti hem kentin güzelliğine hem de ihtiyaçlara karşılık veren altyapısına borçluyuz. Havaalanı çok yakında. Sık seferler, direkt uçuşlar var. Konaklama altyapımız ve turizm tecrübemiz dünya yıldızlarını ağırlayabilecek kalitede” dedi.
‘BENZERSİZ BİR TANITIM ŞANSI’
EXPO alanında kurulan film platosu ile ilgili gözlemlerini paylaşan Yeliz Gül Ege, “Şu anda fuar alanında devasa bir set kurulmuş durumda. Hollywood stüdyolarında gördüğümüz türden bir görüntü var. Bu, Antalya için eşi benzeri olmayan bir tanıtım şansı. Çekimlerin sonlarına doğru Jason Statham’ın yer alacağı bir tanıtım düşünüyoruz. Şu anda filmin yapımcılarıyla bununla ilgili görüşmeler yapıyoruz. Antalya’ya özgü şeyleri onunla tanıtabilmek istiyoruz.”

 

SAATLER SÜREN ÇEKİMLER

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, kamera ve telefonların içeri alınmadığı EXPO alanında gizlilikle çalışan film ekibinin gün içinde saatler süren çekimler yaptıklarını söyledi. Film oyuncularını ilerleyen süreçte bir basın lansmanında bir araya getirmek için yapımcılarla görüştüklerini de belirten Karaca, EXPO alanında inceleme yapmak isteyen film ekipleriyle de görüştüklerini ve yeni teklifleri değerlendirdiklerini ifade etti.

UFUKTA YENİ PROJELER VAR

EXPO alanının dev bir film platosuna dönüştüğü haberinin Hürriyet’te yayınlanmasının ardından dijital platformlar ve televizyon kanallarında yayınlanmak üzere çok sayıda yapım için çekim taleplerinin geldiğini belirten Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

ANTALYA’NIN IŞIĞI HOLLYWOOD’LA AYNI

‘Antalya sinema şehri olacak’ hayaliyle yola çıkıp bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı filmin kentte çekilmesini sağlayan Antalya Film Ekibi’nin (AFE) kurucusu Doğacan Aktaş da, şöyle konuştu: “Sinemanın Hollywood’da gelişmesinin birkaç sebebi var. Platolar için arsa kiralarının ucuz, güneşli havanın çok olması gibi avantajların tamamı bu şehirde var. Antalya’nın ilginç bir özelliği de var. Işık açıları bakımından Hollywood’la büyük benzerlik taşıyor.”

KEŞKE ANTALYA’DA OLSAYDIK

Yönetmen Guy Rtichie ve oyuncuların EXPO alanı, Kaleiçi ve kaldıkları otellerden yaptıkları paylaşımlar da sosyal medyada çok ilgi gördü. Ünlü oyuncu Aubrey Plaza, çekimler için bulunduğu Antalya’daki otel odasından ABD’nin TBS kanalına canlı yayında bağlanarak Türkiye’den izlenimlerini aktardı. Filmin bir diğer yıldız oyuncusu Cary Elwes de tarihi Kaleiçi’nin dar sokaklarında çektiği görüntüleri Kaleiçi etiketiyle paylaştı. Hollywood yıldızlarının ABD ve Avrupa ülkelerinden pek çok hayranı “Keşke Antalya’da olsaydık” mesajlarıyla yanıt verdi.

SÜRAT TEKNELİ MACERA

Yönetmen Guy Ritchie’nin filme ilişkin ilk paylaşımında birkaç aksiyon sahnesi yer alıyor. Sinema klaketi ile başlayan videoda, Statham, arka planda Madrid manzarası ve teknelerin görüldüğü sahnede sürat teknesiyle suda ilerliyor. Bu çekimler için, EXPO alanında bulunan gölet kullanılıyor. İngiliz yönetmen, 17 saniyelik videoyu, “Türkiye’de ikinci hafta. Eski ve yeni arkadaşlarla sette” notuyla yayınladı.

ANTALYA’DA MADRİD HAVASI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.