Ermenistan tarafından atılan 2 füze, Azerbaycan'ın Berde kentinde bir eve düştü

Cephede ağır kayıplar veren Ermenistan, kent merkezlerine ve sivillere saldırmaya devam ediyor. Son olarak Ermenistan tarafından atılan 2 füze, Azerbaycan'ın Berde kentinde bir eve düştü. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.  

08 Ekim 2020
Ermenistan tarafından atılan 2 füze, Azerbaycan'ın Berde kentinde bir eve düştü

 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Gence, Terter, Ağcabedi, Goranboy ve Ağdam bölgelerinin köylerini dün geceden beri füze ve ağır silahlarla vurulduğunu duyurmuştu. Goranboy'a düşen roket bir sivilin canını almıştı. Saldırılar sonucu şu ana kadar 31 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi. 143 kişi yaralandı.
 
 
ALİYEV, ATEŞKES İÇİN ŞARTINI SÖYLEMİŞTİ
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün Dağlık Karabağ'daki sıcak çatışmaların bitmesi sonrası Ermenistan'la masaya oturabileceklerini belirtip, "Askeri ihtilafın sıcak aşaması bittikten sonra Ermenistan'la görüşmelere yeniden başlarız" sözlerine yer vermişti.
 
ERMENİSTAN CEPHEDE KAYIP VERMEYE DEVAM EDİYOR
 
Öte yandan, dünkü çatışmalarda Azerbaycan ordusunun, cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine ağır kayıplar verdirdiği belirtildi. Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait yaklaşık 10 tank, 6 D-20 top, 1 'Acacia' kundağı motorlu topçu cihazı ve yaklaşık 30 aracı imha ettiği duyuruldu. Ermenistan güçlerinden 1'inci ve 7'nci alaylarından bir grup askerin mevzileri terk ederek kaçtığı ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.