Dünyanın en uzun ikinci teleferiği olan Olympos Teleferik

Dünyanın en uzun ikinci teleferiği olan Olympos Teleferik, Çamyuva ile Tekirova arasında, Antalya merkezine yaklaşık 57 km mesafede bulunuyor.  

04 Mart 2021
Dünyanın en uzun ikinci teleferiği olan Olympos Teleferik

 

Dünyanın en uzun ikinci teleferiği olan Olympos Teleferik, Çamyuva ile Tekirova arasında, Antalya merkezine yaklaşık 57 km mesafede bulunuyor. Deniz seviyesinden 726 m yüksekliğinde bulunan alt istasyondan sefere başlayan teleferik, 10 dakikalık sıra dışı bir yolculuğun ardından 2.365 m yüksekliğindeki zirve istasyonuna ulaşıyor.

Türkiye’nin denize yakın en yüksek dağı olan Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkarken, dağ keçileri, yırtıcı ve ötücü kuş cinsleri, yaban domuzları, kurtlar, bukalemun ve kertenkele gibi yaban hayat canlılarını görmeniz mümkün. Beydağları Milli Parkı’nın en yüksek dağının zirvesine ulaştığınızda, eşsiz panoramik manzara ve berrak bir dağ havası ile karşılaşacaksınız. Avrupa’nın en uzun teleferiğinin zirve noktasında bulunan tesislerde, kahve molası verebilir ve bolca hatıra fotoğrafı çekebilirsiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.