Dünya bu kararı konuşuyor: Güney Amerika’da bir ilk yaşanıyor

Arjantin, bugün yapılan oylama ile kürtaja izin verdi. 

30 Aralık 2020
Dünya bu kararı konuşuyor: Güney Amerika’da bir ilk yaşanıyor

 

Arjantin bugün tarihi bir karar imza attı… Katolik Hıristiyanlığın büyük etkisi altındaki Arjantin’de Senato bugün yapılan oylamada kürtajı resmen yasal ilan etti.

38 evete 29 hayır oy ile oylanan tasarı ile birlikte Arjantin, Güney Amerika’da kürtaja izin veren en büyük ülke oldu. Senato’da 12 saat boyunca büyük tartışma yaşanırken bu sonucun başta Arjantin olmak üzere bölgede de feminist hareketin yayılarak artmasına sebep olacağına dair yorumlar yapıldı.

 

Kongre binası önünde bekleyen binlerce insan bu kararın alınması üzerine kutlamaya başladı. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez de daha önce yaptığı açıklamada, tasarının önüne gelmesi durumunda imzalayacağını duyurmuştu.

Onaylanan bu yasa ile kadınlar 14 haftaya kadar hamileliklerini sonlandırabilecek. 14 haftalık süreden sonra bu kararı alacak kadınların ise ya tecavüz gerekçesini ya da sağlık durumunu gerekçe göstermeleri gerekecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.