Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2020-21 Eğitim Öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlaması hakkında açıklamada bulundu

“İktidara ve "yetkisiz yetkili" bakanlığa tavsiyemiz; bu kararı alırken salgının etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, kararı tekrar gözden geçirin” 

21 Eylul 2020
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2020-21 Eğitim Öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlaması hakkında açıklamada bulundu

(DP Basın Merkezi – 21 Eylül 2020) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2020-21 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Uysal, yaptığı açıklamada yüz yüze eğitim kararı alınması hakkında bazı eleştirilerde de bulunarak uyarlılar yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, yüz yüze eğitime başlama kararının iyi hesaplanmış bir karar olmasını ümit ettikleri ifade ederek, öğrencilerin sağlıkla öğrenimlerine devam etmelerinin en büyük dilekleri olduğunu söyledi.

Uysal, alınan yüz yüze eğitim kararının bir kez daha gözden geçirilmesini tavsiye ederek “İktidara ve ‘yetkisiz yetkili’ bakanlığa tavsiyemiz; bu kararı alırken salgının etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, kararı tekrar gözden geçirmeleridir” dedi. Genel Başkan Uysal, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimize zihin açıklığı ve sağlık diliyorum” “Bugün, öğrencilerimiz adına ve muhakkak salgın konusunda önemli bir eşik. Okullarımız kademeli olarak açılıyor. Öncelikle tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ve sağlık dileklerimi iletmek istiyorum. Ebeveynlere de bu süreçte kolaylıklar diliyorum. Elbette vesilesiyle bu zorlu süreçte mesleklerini icra edecek olan, uzaktan eğitim yöntemi aracılığıyla uzun süredir fedakarlıkla görevini ifa eden öğretmenlerimize de sağlık dileklerimi iletmek istiyorum. “Kötü bir nihayetle karşılaşmamayı ümit ediyoruz” Bu defa, iktidarın yaptıklarından tecrübeli olduğumuz biçimde, "önce yap sonra planla" gibi bir anlayışla, kötü bir nihayetle karşılaşmamayı ümit ediyoruz. Umuyoruz ki okulların açılması, yüz yüze öğretimin başlaması kararı iyi düşünülmüş, değerlendirilmiş, sonuçları ve muhtemel sorunları hesaplanmış bir karardır. Zira, bu karar başta çocuklarımızın, nihayetinde toplumun tamamının sağlığını doğrudan etkileme kudretine sahiptir. “Umuyoruz ki vatandaşa kükreyen kafa bu defa başka çalışır” Bu kararın alınmasında yapılmış bir hata, hesaba dahil edilmeyen bir etken özür dileyerek kapanmayacak, "aldatıldık" sözü ile sorumluluğu başkasına atarak kurtulunmayacak bir sonuca tekabül edebilir. Umuyoruz ki, salgının yeniden patlamasına sebep olacak biçimde tatil için krediler veren,mübarek Kurban Bayramı'nda virüsün bayram etmesine sebep olacak şekilde önlemleri gevşeten,tedbirleri telkin ve tavsiye seviyesine indiren, mitingler düzenleyen, sonra da vatandaşa kükreyen kafa bu defa başka çalışır. Saçının bir tek teli için canlarımızı vereceğimiz evlatlarımızın sağlıkla öğrenimlerine devam etmeleri bu süreçte ilk dileğimizdir. “Kararı tekrar gözden geçirin” Bu sebeple iktidara ve "yetkisiz yetkili" bakanlığa tavsiyemiz; bu kararı alırken salgının etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, kararı tekrar gözden geçirin! Allah muhafaza, kötü senaryo gerçekleşir, salgın bu karar sebebiyle yayılımını ve tutulumunu arttırırsa tenceresi kaynamasa da, kursağı kurusa da, cebindeki delik büyüse, geçmediği köprü için kazanamadığı kadar borçlansa da size destek vermeye devam edenler dahi hesabını sorar!”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.