1 MAYIS’TA SENDİKALAR VE SİYASİ PARTİLER TAKSİM'DE OLACAK

İstanbul'un Taksim Meydanı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için ana merkez haline gelirken, sendikalar ve siyasi partiler Taksim'de olacaklarını açıkladı. 

20 Nisan 2024
1 MAYIS’TA SENDİKALAR VE SİYASİ PARTİLER TAKSİM'DE OLACAK

Türkiye'nin çeşitli sendika ve meslek odaları, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı alarak açıklamalarda bulundu. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB gibi önde gelen sendikaların yanı sıra CHP ve Türkiye Komünist Partisi de Taksim'de yer alacaklarını belirtti.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, sendikalar adına yapılan ortak açıklamada, "İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız" dedi ve Taksim'in bu anlamda hukukun simgesi olduğunu vurguladı.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise, "1 Mayıs Taksim’dir, Taksim 1 Mayıs’tır" diyerek, partilerinin Taksim'de olacaklarını duyurdu ve Anayasa Mahkemesi'nin Taksim'de kutlama yasağını kaldıran kararının uygulanması çağrısında bulundu.

Türkiye Komünist Partisi de 1 Mayıs çağrısı yaparak, "Kemer sıkmıyoruz, 1 Mayıs’a çıkıyoruz" diyerek Taksim'e davet etti ve işçi sınıfının zor ekonomik koşullar altında ezildiğini belirtti.

Bu açıklamalar, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasının kararlılıkla savunulduğunu ve toplumsal taleplerin dile getirileceği bir platformun oluşturulduğunu gösteriyor. Ancak, Taksim'deki kutlamalar 2013 yılından beri "yasaklı" olduğu için, güvenlik ve katılım konularında dikkatli önlemler alınması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.