ERZİNCAN’DA MADEN FACİASI

Erzincan’ ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Olayda toprak altında kalan işçilerin olduğu belirtildi. 

13 Şubat 2024
ERZİNCAN’DA MADEN FACİASI

 Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Olay üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. 
 CNN Türk yayınında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malesef saat 14 sıralarında meydana gelen bir göçük. Maden işlemesinden dolayı dışarı çıkarılan toprağın kayması sonucu meydana geldi. ki madende göçük meydana geldi. Olayın ilk anından itibaren Valimiz olay yerine intikal etti. Şu anda dört bir yanda çalışan var. Tam bir seferberlik ruhuyla toprağın altında kaldığı belirtilen vatandaşlarımızı kurtarmak için gayret gösteriyoruz. Sayım yapıldığında 9 çalışana ulaşılamadı. Kardeşlerimize erişmek için zamanla yarışıyoruz." dedi. 

 

(KAYNAK:DHA)

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.